menu

Gezondheidstips die je niet mag missen

Hoe kunnen tennisballen helpen tegen hoofdpijn? En zorgt zeep echt voor het ontstaan van schimmels? KiesvoorjeZorg.nl heeft 7 gezondheidstips voor ons die je niet mag missen!

1. Tennisballen tegen hoofdpijn

Je leest het inderdaad goed. Tennisballen kunnen helpen tegen hoofdpijn. Maar hoe dan? Als je last hebt van hoofdpijn, doe dan 2 tennisballen in een sok en knoop deze dicht. Ga nu op je rug liggen en leg de sok met de tennisballen onder de plek waar je nek overgaat in je hoofd. Dit kan bij veel mensen zorgen voor verlichting van de hoofdpijn.

2. Traplopen

We werken hard, zitten veel en krijgen hierdoor vaak last van onze rug. Maar we komen ook aan omdat we onvoldoende bewegen. De oplossing is vaak eenvoudiger dat we denken. Vergeet de sportschool, je kunt beginnen met gewoon traplopen. Neem de trap in plaats van de lift en vergeet ook de roltrap. Het is een eenvoudige manier om net meer beweging te krijgen in een dag.

partner content

Vind de beste zorg bij jou in de buurt!

Vind de beste zorg bij jou in de buurt en vergelijk heel makkelijk alle zorginstellingen en praktijken met elkaar. Bij Kies voor je Zorg heb je met één druk op de knop het antwoord op jouw vragen!

3. Extra rondje lopen

Naast dat we onvoldoende bewegen omdat we zittend werken, krijgen we ook onvoldoende beweging omdat we veel in de auto zitten of omdat we misschien net een vliegtuig uitkomen na een lange reis. Omdat je urenlang in een zelfde houding zit vermindert de bloeddoorstroming en kunnen er stolsels ontstaan die levensbedreigend zijn. De oplossing is eenvoudig, meer bewegen. Loop een rondje, stap een halte eerder uit met de bus en loop het laatste deel, neem de trap, laat de hond uit, noem maar op.

4. Neem eens een andere tas

We zijn geneigd altijd dezelfde tas te gebruiken en vooral in dezelfde houding en aan dezelfde schouder. Wissel eens af want zo zorg je er voor dat je lichaam zich aanpast en je schouders en rug gezond blijven.

5. Ontspan voor je vakantie

Ga je op reis, begin dan 24 uur van te voren al met rust nemen. Je lichaam en je geest hebben tijd nodig om te ontspannen na alle drukte van je werk. Ga dus niet direct na kantoortijd op reis, maar ontspan voordat je vertrekt. Het maakt een wereld van verschil!

6. Let op je BMI

Je BMI is belangrijk. Een gezonde BMI schommelt tussen de 20 en 25 punten. Zit je BMI eronder dan ben je te licht en zit het erboven dan ben je te zwaar. Je BMI is makkelijk zelf te berekenen. Deel je lichaamsgewicht in kilo’s door het kwadraat van je lengte in meters.

7. Niet te veel zeep gebruiken

Zeep houdt je schoon, maar te veel zeep is niet goed. Zeep verwijdert namelijk het beschermende vetlaagje op je huid. Hierdoor krijgen schimmels, volgens dermatologen, vrij spel. En dat willen we niet!

Reageren

Auteur

KiesvoorjeZorg

KiesvoorjeZorg

Het vergelijkingsplatform KiesvoorjeZorg.nl is in 2012 opgericht door Charley Beerman nadat hij voor een familielid op zoek ging naar een zorgorganisatie in de buurt. Dit bleek ingewikkelder dan hij aanvankelijk dacht. Nu kun je op KiesvoorjeZorg.nl een groot aanbod van zorgaanbieders bekijken en vergelijken.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten