menu

Gezelligheid is onmisbaar

Nu wij met z’n allen ouder worden, is het belangrijk dat we ook kunnen terugvallen op betrouwbare zorg en mensen die met hun hart op de goede plekken naar ons omkijken.

Mevrouw Buuren Poons is maar liefst 103 jaar oud en het levende bewijs dat mantelzorg heel veel verschil kan maken. Wij zochten haar op en vroegen haar welk verschil.

Veel meegemaakt

“Ik wilde zo lang mogelijk thuis blijven wonen maar op een gegeven moment ging dat niet meer. Ik ben dan ook 103 jaar oud en heb veel meegemaakt. Nu de thuiszorg is weggevallen, komt Mantelaar twee keer in de week op bezoek. Voor de gezelligheid. Dan gaan we koffie drinken in de bezoekersruimte, kletsen. Zij nemen koekjes mee, of chocola. Ik vind het nog altijd belangrijk om goed voor mijn gasten te zorgen en probeer ze altijd voor te zijn met het aanbieden van koffie. Dat heb ik altijd leuk gevonden, gastvrouw zijn.”

partner content

Mantelaar ontzorgt

Mantelaar koppelt medisch studenten aan thuiswonende ouderen om daarmee hun naasten en mantelzorgers te ondersteunen. En de diensten van Mantelaar kunnen gewoon betaald worden vanuit de PGB.

Gezelligheid is onmisbaar

“Met mijn man heb ik in Haarlem gewoond, daar was ik heel gelukkig. Ik vond het altijd heel gezellig om mensen om mij heen te hebben. En als er mensen langskwamen, de buren bijvoorbeeld, mochten ze heel weinig doen bij mij. Gewoon lekker zitten. Ik vond het leuk om voor de ze te zorgen.”

Achter de kassa bij de slager

“Vroeger heb ik de Mulo gedaan en daarna heb ik in een damesmodezaak gewerkt. Ook stond ik vaak achter de kassa in de slagerij van mijn vader. Goed vlees hadden we daar. Helaas, denk ik weleens, is het vlees dat ik nu op mijn bord krijg niet meer zo goed als vroeger.”

Een netwerkje van zorgers

“Mijn man is een tijd geleden overleden. Maar ik heb een dochter, zij komt regelmatig langs. Ook de hulp die ik al jaren heb en mijn steun en toeverlaat is, is nog heel betrokken. Samen met Mantelaar is er zo een klein netwerkje aan zorgers die bij mij een oogje in het zeil houden. Dat is voor iedereen prettig. Meestal kan ik het niet laten hen één van mijn levenslessen mee te geven: Het leven is een schouwtoneel. Ieder speelt zijn rol en krijgt zijn deel.”

advertentie

Koop het boek ‘Ik heb dementie’

Reageren

Auteur

Titiaan Zwart

Titiaan Zwart

Titiaan Zwart is één van de oprichters van Mantelaar, een zorgaanbieder die mantelzorg verleent met behulp van studenten geneeskunde. Titiaan studeerde psychologie en is bij Mantelaar verantwoordelijk voor acquisitie en samenwerkingen. Bij NED7 blogt hij over zijn visie en passie voor het vak zorg.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten