menu

FC Utrecht scoort bij ouderen

FC Utrecht scoort bij ouderen! Samen met hoofdsponsor Zorg van de Zaak hebben zij namelijk een speciaal ouderenvak ingericht op één van de tribunes. Dit gedeelte van de tribune zal het hele seizoen worden gebruikt voor initiatieven gericht op ouderen. Maar daar blijft het niet bij. Er is voor oudere fans van de club ook een Walking Football Team opgericht: de Oldstars genaamd.

Zorg van de Zaak

Er wordt vaak gezegd dat voetbalclubs uit de Eredivisie naast een sportieve plicht ook een maatschappelijke opdracht hebben. FC Utrecht heeft deze rol goed opgepakt. Samen met de landelijke arbodienst Zorg van de Zaak willen ze van Utrecht de meest vitale regio van het land maken. Daarbij staan de actuele thema’s gezondheid en eenzaamheid centraal.

12 procent overgewicht

Deze maatschappelijke activiteiten worden gecoördineerd door Niek Amelink. Hij zegt daarover: “Zo’n twaalf procent van de Utrechtse jeugd heeft last van overgewicht. Dik zijn leidt tot allerlei kwalen en heeft ook sociaal gezien nadelige gevolgen. Kinderen die te zwaar zijn worden vaker gepest en hebben minder vriendjes. En voor ouderen geldt dat het hun kansen op de arbeidsmarkt verkleind. Dan begrijp je dus ook hoe belangrijk het is dat we ‘bewegen’ promoten. Bij zowel jong als oud”.

Ook voor supporters

FC Utrecht zelf kan natuurlijk niet achterblijven en steekt ook de hand in eigen boezem. Zo wordt een begeleidingstraject aangeboden aan personeelsleden en supporters om te stoppen met roken. Dat was ook de reden waarom de landelijke aftrap voor de Stoptober-campagne in Utrecht plaatsvond.

FC Utrecht scoort

En dan zijn er ook nog de Oldstars. Dit zijn zo’n dertig 60-plussers die onder begeleiding van trainer Paul Voois elke week een balletje komen trappen op sportcomplex Zoudenbalch. Walking Football wil zeggen dat je niet mag rennen. Maar dat zorgt toch voor de broodnodige beweging die deze groep anders niet krijgt. En daarna wordt de wedstrijd nog eens besproken in sportkantine De Hattrick. Dat zorgt dan weer voor een gezellig samenzijn. FC Utrecht scoort dus bij ouderen!

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten