menu

Dansen voor gezondheid

Dance for Health, ofwel dansen voor gezondheid, helpt mensen met de ziekte van Parkinson om meer te bewegen. ‘Ik voel me weer mens in plaats van patiënt’, zegt Martin Giling een van de deelnemers aan Dance for Health. Parkinson patiënten krijgen van de arts het advies zo veel mogelijk te bewegen. Logisch, maar zo eenvoudig is dat niet om uit te voeren. En zeker als het iets is wat moet. Dus hoe maak je het nou leuk vroeg Marc Vlemmix, een van de initiatiefnemers, zich af.

Dansen met Parkinson

Dance for Health is een methode waardoor mensen met Parkinson zich vrijer en makkelijker gaan bewegen. De lessen combineren dansbewegingen uit moderne dans, klassiek ballet en improvisatie. Het is een groot succes want inmiddels vinden in het hele land cursussen plaats en deelnemers zijn enthousiast. De initiatiefnemers van Dance for Health Marc Vlemmix en Andrew Greenwood leggen het graag uit: ‘Het vertellen van verhalen, inbeeldingsvermogen en het uiten van emotie worden gekoppeld aan specifieke aandachtsgebieden zoals balans, flexibiliteit en coördinatie.’ De lessen bestaan uit beweging, maar doen uiteindelijk meer dan dat. ‘Dansen is een creatief proces, waar plezier, ontmoeting, ontplooiing en hernieuwd vertrouwen in het eigen lichaam net zo belangrijk zijn als de beweging zelf.’

Meedoen?

Iedereen kan meedoen. Ervaring of een goede conditie zijn niet nodig. Interesse om een keer uit te proberen en ook te dansen voor gezondheid? Er zijn mogelijkheden om een gratis proefles te volgen en daarover lees je alles op de website van Dance for Health.

 

meer informatie:

 

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten