menu

Contact maken met mensen met dementie

Weleens gehoord van de CRDL (spreek uit als: cradle)? Wij ook niet. Tot dit bijzondere initiatief de ‘Prachtig!’ oorkonde kreeg van Alzheimer Nederland en PGGM.

De CRDL is een speciaal apparaat dat mensen helpt bij het contact maken met mensen met dementie. Het is gemaakt van hout met tastbare vormen waar je met je handen overheen kunt gaan. Ondertussen produceert het apparaat herkenbare geluiden, zoals zee geluiden, vogels en muziekinstrumenten. Op het moment dat je elkaar aanraakt veranderen deze geluiden, wat zorgt voor bijzondere en verrassende momenten.

Contact maken met mensen

Dennis Schuivens en Jack Chen bedachten het apparaat. Zelf bestempelen ze het als een interactief zorginstrument. Dennis: “We hebben de CRDL bedacht om nieuwe vormen van contact mogelijk te maken tussen mensen met dementie en hun omgeving. Daar zorgt de CRDL dus voor door middel van geluid en aanraking.” Uit de positieve reacties van gebruikers blijkt dat de CRDL goed werkt. Volgens Jacqueline Stokman van Alzheimer Nederland zijn ook zij heel enthousiast over de CRDL. “Een heel mooi middel om contact te hebben én ook plezier te hebben, zeker bij een verder gevorderd stadium van dementie”. Dat is dus ook de reden waarom de CRDL deze speciale erkenning heeft gekregen van hun.

Meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten