menu

Uitvindingen voor problemen in de zorg

Uitvindingen zijn er genoeg. Maar wie heeft de beste uitvinding voor het oplossen van problemen in de zorg? Ook dit jaar gaat verzekeraar ONVZ opzoek naar Het Beste Zorgidee van Nederland. En iedereen mag meedoen!

De beste uitvindingen worden niet altijd bedacht door mannen en vrouwen in witte pakken, maar ook gewoon door mensen die opzoek zijn naar de oplossing voor een probleem. Zo won Nel Wagner vorig jaar Het Beste Zorgidee van 2015 met haar ‘Thuiskomertje’. Een polsbandje waarmee mensen met dementie hun appartement in het verpleeghuis makkelijker terug kunnen vinden. Ze kwam op het idee door haar zusje die met dementie in een verpleeghuis woont.

Win 10.000 euro met jouw uitvinding

Heb jij één of meerdere uitvindingen die de zorg in Nederland beter kunnen maken? Dan is dit misschien wel dé kans om jouw briljante idee ook echt te gaan produceren. Je moet natuurlijk beginnen met het insturen van je uitvinding. Dit kan vanaf 28 september a.s. Dus je hebt nog 10 dagen om na denken hoe je het idee gaat beschrijven. Een jury van deskundigen beoordelen de uitvindingen die zijn ingestuurd en selecteren er vijf. Vijf slimme en innovatieve uitvindingen die ze vervolgens tegen het licht gaan houden bij het Nederlandse publiek. Want uiteindelijk zijn wij het die bepalen wie het startkapitaal van maar liefst € 10.000,- wint waarmee het idee ook echt gerealiseerd kan gaan worden.

partner content

Stuur jouw zorgidee op!

Heb jij een uitvinding die de zorg in Nederland kan verbeteren? Dan biedt ONVZ jou de kans om dit idee te realiseren. De winnaar maakt krijgt een startkapitaal van € 10.000,-! Stuur jouw zorgidee vanaf 28 september in en win Het Beste Zorgidee van 2016.

Uitvindingen die de zorg verbeteren

Maar hoe maak je de meeste kans om geselecteerd te worden? Om te beginnen moeten de uitvindingen die ingestuurd worden ook echt een bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg. De ideeën kunnen binnen allerlei verschillende categorieën vallen. Jouw uitvinding kan misschien te maken hebben met het stimuleren van bewegen, of gezond eten, ontspanning, het werken in de zorg of misschien de zorg in het algemeen. En ook alle nieuwe technologische ontwikkelingen bieden tal van mogelijkheden om slimme uitvindingen te realiseren. Zo doen apps het bijvoorbeeld heel goed.

De winnaar van 2015

Vorig jaar won Nel Wagner met haar idee voor het Thuiskomertje. Tijdens de dagelijkse bezoekjes aan het verpleeghuis waar haar zus woonde, zag Wagner tegen welke problemen mensen met dementie aanlopen. “Alle deuren lijken op elkaar”, vertelt de mantelzorger. “En kamernummers bieden absoluut geen uitkomst. Mensen met dementie kunnen zich heel slecht oriënteren.” Zo kwam de mantelzorger op het idee om een speciaal polsbandje te ontwikkelen. “In het Thuiskomertje zit een chip die een favoriet stuk muziek laat horen op het moment dat een patiënt zijn of haar eigen deur nadert.” Zo simpel kan het dus zijn!

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.