menu

Dag en nacht hulp op je mobiel

Dag en nacht hulp van een zorgprofessional, gewoon via een app? Met de zojuist gelanceerde app van PluhZ kan dat. Of het nu een arts is of een verpleegkundige. Maar ook een medisch specialist, een jurist of een coach. De app geeft je 24 uur per dag toegang tot een team van zorgprofessionnals.

Meer dan alleen zorg

De mensen achter de app geven ook advies bij een scheiding, financiële stress, eenzaamheid of opvoeding en gezinsleven. Het zijn meer dan 100 specialisten die allemaal in de gezondheidszorg werken. Ze deden dit werk al individueel maar met de komst van de app is hun gezamenlijke service nu beschikbaar voor iedereen. De eerste maand kost het niets en daarna kun je voor €9,- per maand een abonnement nemen.

Snellere diagnose

Een van de dokters merkte dat er na een bezoek vaak nog vragen leven bij de patiënt die ze tijdens het consult vergeten zijn te stellen. Dr. Theo de Rooij: “Dankzij de PluhZ app kan een patiënt contact opnemen met de desbetreffende zorgspecialist. Dat is niet alleen nuttig voor de patiënt maar ook voor de specialist want de diagnose wordt beter en sneller vastgesteld waardoor de behandeling doeltreffender wordt geregeld”.

Dag en nacht hulp op je smartphone

Pluhz bestaat nu zo’n drie jaar. In deze tijd heeft PluhZ al 14 E-Health projecten uitgevoerd in Nederland. Momenteel is men bezig om deze manier van online coaching verder uit te breiden. Veel wordt via de ‘Cloud’ gedaan door de grote groep van professionals, zoals huisartsen, medisch specialisten, afdelingshoofden, apothekers, juristen, kraamverzorgenden en verpleegkundigen. De app biedt dag en nacht hulp en binnen 24 uur krijg je als gebruiker van de app antwoord.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.