menu

Alle ouderen digitaal vaardig

Hoe zorg je ervoor dat alle ouderen in Nederland digitaal vaardig worden? SeniorWeb tekende hier onlangs een samenwerkingsovereenkomst met de Koninklijke Bibliotheek voor. Zij gaan zich gezamenlijk inzetten om dit doel te bereiken.

Beide organisaties gaan hun kennis en middelen inzetten om ouderen volledig digitaal vaardig te maken. Veel ouderen zijn al digitaal actief, maar vooral vanaf 75 jaar en ouder is er nog veel te winnen. Dit bleek afgelopen week ook uit cijfers van het CBS.

Belangrijk voor ouderen

Om dit doel te bereiken gaat SeniorWeb hun leercentra inzetten en verbinden met lokale bibliotheken. In de leercentra van SeniorWeb geven vrijwilligers computercursus die nu in combinatie met de bibliotheken nog toegankelijker worden. Zo worden er straks digitale spreekuren en cursussen georganiseerd over allerlei verschillende digitale onderwerpen die belangrijk zijn voor ouderen.

Digitaal vaardig worden

Overigens is de samenwerking niet helemaal nieuw want in de praktijk blijkt de samenwerking tussen SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek al langer een succes. Zo’n 60 van de 410 bestaande Leercentra van SeniorWeb trekken al op met een lokale bibliotheek en dat gaat naar volle tevredenheid van zowel de vrijwilligers als de ouderen die er gebruik van maken.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.