menu

Seks in het verpleeghuis moeilijker dan in de bajes

Seks in het verpleeghuis is inderdaad moeilijker te realiseren dan in een gevangenis, je leest het goed. Ons libido mag dan wel minder worden naarmate we ouder worden, maar de behoefte aan seks verdwijnt nooit. Waarom is het hebben van seks in het verpleeghuis dan nog steeds praktisch onmogelijk?

Privacy problemen

Zodra iemand naar een verpleeghuis moet is het afgelopen met het hebben van seks. Meestal gaat één partner naar een verpleeghuis, terwijl de ander nog thuis woont. En ga je op bezoek dan is het vrijwel onmogelijk om een plek te vinden waar je elkaar eventueel seksueel kunt bevredigen zonder gestoord te worden door medebewoners of personeel. Zorgorganisaties zijn er domweg vaak nog niet op ingesteld. Zelfs in een gevangenis blijkt dit makkelijker te regelen!

Seks in het verpleeghuis bij TMZ

TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) hield daarom onlangs een symposium over dit onderwerp: ‘Het blijft iets moois’. Zo’n 800 medewerkers en vrijwilligers waren aanwezig. “Wij willen het thema bespreekbaar maken”, zeggen geestelijk verzorger Mariëlle Vlasblom en coördinator Karla Pullen van TMZ. “Bij wijze van spreken: hoeveel plakjes kaas iemand op de boterham wil, komt nog aan de orde. Maar iets wezenlijks als seksualiteit en intimiteit is geen standaardonderwerp bij de intake”, aldus Pullen.

Hoe denk jij over dit onderwerp? Praat mee hierover en laat een bericht achter onder dit blog of op de NED7 Facebook community.

meer informatie

Reageren

Auteur

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom is wetenschapsjournaliste met specialisatie seksualiteit & relaties. Ze schrijft voor diverse digitale en papieren magazines en blogt dagelijks op relatie.blog en seks.blog.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.