menu

100 jaar trouwmode in 3 minuten

De “historische” filmpjes over mode of specifieke tradities zijn tegenwoordig heel populair op Youtube. Zo hadden we laatst al de ontwikkeling van mannenmode in 100 jaar en de ontwikkeling van vrouwenmode mocht daarna ook niet ontbreken. De lingerie en de badmode hebben we ook al gehad. Maar de trouwmode voor vrouwen die hadden we nog niet…althans, tot nu dan.

Maagdelijk wit in de trouwmode

En daar waar vroeger de kleur wit van de jurk en de sluier voor het gezicht het symbool was voor haar maagdelijkheid, is die betekenis natuurlijk allang niet meer van toepassing. Toch blijft wit dé kleur om in te trouwen.

Oh en blijf wel even het hele filmpje uitkijken, want aan het eind zit er nog een boodschap in verborgen die heel actueel is!

Reageren

Auteur

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom

Dirkje van Bennekom is wetenschapsjournaliste met specialisatie seksualiteit & relaties. Ze schrijft voor diverse digitale en papieren magazines en blogt dagelijks op relatie.blog en seks.blog.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.