menu

Wie wil er nu Europarlementariër worden?

Europarlementariër worden? Het was ooit de droom van Jo Mantel (90). Toch liep het anders en hij ging werken bij de NS. Helemaal zonder politiek was zijn leven niet, want via de vakbeweging kwam hij toch dichtbij zijn droom.

Nu is Jo voor één keer alsnog een Europarlementariër in de fotoserie ‘Wat ik later wilde worden’ van stichting GetOud.

Ambachtsschool

“Je bent een talentvolle regelaar, complimenteerden anderen mij vaak. Organiseren paste inderdaad goed bij mij. Helaas vond mijn vader, machinist bij de NS, een opleiding aan de ambachtsschool vanzelfsprekend voor mij. Ik doorliep de school en ging ook werken bij de NS.”

partner content

Bijzondere projecten met ouderen

GetOud is een stichting die bijdraagt aan positievere beeldvorming van 75-plussers en het welzijn van ouderen in Nederland.

Lid van de vakbeweging

“Mijn grote geluk was het lidmaatschap van de vakbeweging, hierin kon ik mijn talenten kwijt. Tegelijkertijd confronteerde het mij met mijn gebrek aan sociaal-maatschappelijke kennis en spreekvaardigheid. Ik heb zitting mogen nemen in veel besturen, waaronder de vakbeweging en de Europese beweging. Met enige regelmaat moest ik hiervoor naar Brussel of Straatsburg. Mijn gebrek aan talenkennis speelde mij dan helaas parten.”

Mijn gemis compenseren

“Soms kwamen docenten van de HBS ons cursus geven over onderwerpen als economie en taal. Ik luisterde altijd met veel belangstelling naar wat zij zeiden. Dit verbaasde de docenten: de leerlingen die zij dagelijks les gaven, toonden nooit zoveel interesse. Alle bestuursfuncties en de cursussen die ik mocht volgen, compenseerden enigszins het gemis dat mij achtervolgde.”

Europarlementariër worden

“Als ik het over zou kunnen doen, had ik mijn organisatorische talenten verder willen ontwikkelen en mijzelf meerdere talen of tenminste Engels eigen willen maken. Dit schept zo veel meer mogelijkheden. Het had mij in ieder geval dichterbij mijn droomberoep gebracht: ‘bruggenbouwer’ op Europees niveau.”

foto

Jo Mantel wilde Europarlementariër worden

advertentie

Koop het boek ‘Wat ik later wilde worden’

Reageren

Auteur

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid zijn samen Stichting GetOud begonnen en willen ouderdom en ouder worden in een positief daglicht stellen met behulp van creatieve en ludieke projecten. Hierbij is de beeldvorming over ouderen niet alleen belangrijk. Ook de verbinding met jongeren is van belang bij ieder project dat GetOud onderneemt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten