menu

Werken in de zorg, hoe is dat?

Werken in de zorg, de komende jaren zijn er weer een grote hoeveelheid zorgmedewerkers nodig. En dat terwijl de sector, bij veel mensen, op dit moment een niet al te best imago heeft. Onterecht eigenlijk, of toch niet?

Uitzendbureau Randstad nam de proef op de som en stuurde Lonneke langs bij zorgorganisatie Viattence. Een dag lang liep ze mee met IG verzorger Jan-Jaap en kon ze met eigen ogen zien hoe werken in de zorg is.

70.000 nieuwe banen

Dat er heel veel kansen liggen in de zorgsector blijkt uit het feit dat de komende jaren maar liefst 70.000 nieuwe banen beschikbaar zijn. We worden met z’n allen ouder en we komen later in een verpleeghuis. Maar niet alleen in verpleeghuizen zijn meer handen aan het bed nodig, ook in de thuiszorg zijn veel nieuwe medewerkers nodig. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar er is ook direct een probleem. Er zijn maar weinig jongeren die voor een carrière in de zorg kiezen. En dat heeft alles met het imago van de zorg te maken.

Werken in de zorg juist aantrekkelijk

De afgelopen jaren is er veel gebeurd in de zorg. En dat was niet altijd even positief. Van zwarte lijsten tot plascontracten. Werken in de zorg is er niet ‘aantrekkelijker’ op geworden. Toch liggen er heel veel kansen. Verwachting is dat er de komende jaren wat lucht komt voor de zorg. Terecht, want het werk is mooi. Ook al kan er altijd wat veranderd of verbeterd worden. Lonneke is in ieder geval blij verrast en dat steekt ze in de video niet onder stoelen of banken.

Wij zijn benieuwd hoe jij er tegenaan kijkt. Werk je in de zorg of kom je veel met de sector in aanraking? Deel hieronder je ervaringen met ons en met de andere bezoekers van NED7.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten