menu

Werken bij de politie als vrouw

Werken bij de politie was voor Louise Bergmans (86) eigenlijk niet een optie. Ze wilde dolgraag bij de marine werken, maar haar moeder weigerde te tekenen.

Haar leven als politiemedewerker vond ze fantastisch en ze maakte heel wat mee. Maar vandaag is ze toch één keer marinier dankzij het fotoproject ‘Wat ik later wilde worden’ van stichting GetOud.

Ik was zeeziek

“Achteraf is het misschien maar goed dat ik nooit bij de marine terecht ben gekomen, ik heb namelijk last van zeeziekte! Als meisje droomde ik vooral van de mooie marine uniformen. Mijn moeder zette een streep door mijn droom. De marine? Niets voor meisjes! Ze weigerde te tekenen en zonder haar handtekening kon ik niets beginnen. Kantoorwerk, dat behoorde wel tot de mogelijkheden.”

partner content

GetOud artikelbanner

Mijn buurman was een boef

“Ik kwam terecht op het politiebureau. Mijn taak was het uittikken van proces-verbalen. Al het nieuws van Heerlen kwam onder mijn neus. Ik heb er zoveel beleefd. Bij ons in de straat woonde bijvoorbeeld een jongen die werd gezocht, echt een grote bandiet. Ik kwam hem tegen en belde meteen naar het bureau. De politie was er binnen de kortste keren en pakte hem op, maar tijdens de rit naar het bureau sprong hij uit de politieauto! Zijn moeder stond inmiddels al bij ons voor de deur, woest dat ik haar zoon had verraden.”

Werken bij de politie was geweldig

“Zes weken lang hebben ze hem gezocht. In die tijd brachten ze mij heen en weer naar het werk, uit angst dat mij iets zou overkomen. Trouwen betekende het einde van mijn politiewerk. Tot op de dag van vandaag vind ik dat verschrikkelijk. Ik was continue op de hoogte van wat er gebeurde in de stad en dat hield van de ene op de andere dag op. Het voelde echt als een straf om te stoppen, het was de mooiste tijd van mijn leven.”

foto

Louise Bergmans in de marine

Louise Bergmans in de marine

leestip

Koop het boek ‘Wat ik later wilde worden’

Reageren

Auteur

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid zijn samen Stichting GetOud begonnen en willen ouderdom en ouder worden in een positief daglicht stellen met behulp van creatieve en ludieke projecten. Hierbij is de beeldvorming over ouderen niet alleen belangrijk. Ook de verbinding met jongeren is van belang bij ieder project dat GetOud onderneemt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten