menu

Veilig kerstinkopen doen

Kerst staat weer voor de deur! Niet alleen tijd om weer zo’n heerlijk geurende kerstboom in huis te halen, maar ook om leuke kerstcadeaus in te kopen voor onder die boom. En dat doen we tegenwoordig zowel in de winkel als online. Daarom wat tips waar je op kunt letten als je veilig kerstinkopen wil doen. Want stel dat er wat gebeurt, dan wil je in ieder geval dat jouw cadeaus gewoon goed verzekerd zijn.

Aankoopverzekering creditcard

Veel mensen denken er niet aan, maar wist je dat inkopen doen met je creditcard meer voordelen heeft dan alleen makkelijk en snel betalen? Standaard hebben de meeste creditcards een automatische aankoopverzekering. Ieder product dat je aankoopt is dus verzekerd. Zo heeft de meest gebruikte creditcard Mastercard bijvoorbeeld een aankoopverzekering van 180 dagen na de aankoop. Stel dat er dan dus iets gebeurt met het cadeau dat je hebt gekocht, dan weet je dat je verzekerd ben. Let wel op de voorwaarden van de creditcard, want er kan een maximum bedrag zitten aan de hoeveelheid die wordt vergoed. En, zoals iedere andere verzekering, is het natuurlijk belangrijk dat je de aankoopbewijzen bewaart. Gooi dus niet de bonnetjes weg als je eens lekker op wilt ruimen!

Kerstinkopen doen met Paypal

Veilig betalen is niet alleen weten dat je cadeau verzekerd is tegen schade, diefstal of verlies. Veilig betalen is natuurlijk ook zeker weten dat je beschermd gebruik kunt maken van je creditcard of bankrekening. Met name online. Paypal is dan de uitkomst. De meeste webshops hebben tegenwoordig een koppeling met Paypal. Dus als je door alle verhalen online een beetje huiverig bent om je creditcard of bankgegevens in te voeren, dan kun je deze koppelen aan een Paypal account en veilig je transacties doen online. Bovendien heeft Paypal zogenaamde Aankoopbescherming die ook 180 dagen na aankoop geldt. Uiteraard krijg je niet zomaar je geld terug. Daar moet je wel wat bewijs voor leveren. Maar een prettig idee is het wel!

Prepaid betaalkaarten

In het buitenland is het al langer heel gewoon om met prepaid betaalkaarten te betalen. Sinds kort hebben we dit fenomeen in Nederland ook. En het voordeel is dat je niet alleen veilig en snel kunt winkelen. Je kunt ook nooit meer uitgegeven dan je van te voren hebt bepaald. Je moet namelijk eerst geld op de kaart zetten voordat je het kunt gebruiken. Zo kun je nooit rood staan met je kaart en rente betalen over uitgaven die je je eigenlijk niet kunt veroorloven. En wat voor de kerstinkopen straks natuurlijk belangrijk is, ook met de prepaid betaalkaart zijn vrijwel alle aankopen 180 dagen na aankoop verzekerd. Dus bij beschadiging, diefstal of verlies kun je nog steeds met een gerust hart doorgaan.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten