menu

Van schoonheidsspecialiste tot kleuterleidster

Schoonheidsspecialiste worden was de droom die Hanneke van der Werff (76) had toen ze jong was. Maar het liep anders, want in plaats van schoonheidsspecialiste werd ze kleuterleidster. Nu maakt hij als nog zijn droom waar in de fotoserie ‘Wat ik later wilde worden’ van stichting GetOud.

Het liep anders in mijn leven

“Wij woonden vroeger naast een schoonheidsspecialiste. Als de klanten daar de deur uitliepen, zagen ze er altijd zo beeldschoon uit. Zo mooi wilde ik mensen ook maken en zelf zou ik er dan natuurlijk ook altijd tiptop uitzien. Het liep anders in mijn leven.”

Geen schoonheidsspecialiste

“In het laatste jaar van de meisjes-HBS in Dordrecht las ik in de krant dat je een opleiding kon volgen tot kleuterleidster volgens de methode van Maria Montessori. Als je deze 2,5 jaar lang volgde, ontving je gelijk je hoofdakte. Dit hield in dat je niet alleen kleuterjuf was, maar ook nog hoofd van de kleuterschool kon worden. Zo geschiedde en ik ben dan ook meerdere jaren hoofd van de kleuterschool geweest.”

Leven in het buitenland

“Mijn man werkte voor Shell. Maar liefst zeven keer zijn wij uitgezonden naar het buitenland voor zijn werk. Werken zat er voor mij toen überhaupt niet meer in. We woonden onder andere in Duitsland, Oman, Katar en Jemen. Zeven dagen per week stonden de dienstmeisjes voor ons klaar. Ze deden het huishouden, de tuin en kookten voor ons. Toen we tegen hen zeiden dat ze in het weekend bij hun gezin mochten blijven en niet hoefden te komen, kwamen er problemen.”

Luxe leven

“Door de meisjes vrijaf te geven, waren wij bezig de markt te verpesten. Dat ze dag en nacht tot onze beschikking stonden, was normaal. We leefden mede hierdoor echt een luxe leven. Als ik ‘s morgens wakker werd en mezelf aankleedde, moest ik kiezen of ik nu mijn zwem-, golf- of tenniskleding aan zou trekken.”

Schoonheidsspecialiste of kleuterleidster

Hanneke van der Werff als schoonheidsspecialiste

Reageren

Auteur

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid zijn samen Stichting GetOud begonnen en willen ouderdom en ouder worden in een positief daglicht stellen met behulp van creatieve en ludieke projecten. Hierbij is de beeldvorming over ouderen niet alleen belangrijk. Ook de verbinding met jongeren is van belang bij ieder project dat GetOud onderneemt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten