Volg ons online

Geld & Regels

Personeelstekort in de zorg, hoe lossen we het op?

Het personeelstekort in de zorg dreigt steeds groter te worden. Wat moet er gebeuren om dit probleem op te lossen?

Gedeeld

op

Personeelstekort in de zorg

Het personeelstekort in de zorg, dit probleem speelt al jaren. Wat moet er gebeuren om dit probleem op te lossen? Bijscholen? Opgeleid personeel uit het buitenland inhuren? De sector aantrekkelijker maken voor jongeren in het hoger onderwijs?

Volgens branchevereniging ActiZ staan er op dit moment maar liefst 8.000 vacatures open bij zorginstellingen in heel Nederland. Eind 2017 loopt dit zelfs op tot bijna 10.000! Klinkt als een goede sector dus als je op zoek bent naar een toekomst. Maar veel jongeren die nu van school afkomen hebben daar heel andere ideeën over. En dat is een probleem.

Manifest Hugo Borst zorgt voor problemen

Zorgorganisaties moeten het doen met het personeel dat ze op dit moment hebben. Dit zorgt ervoor dat ze niet de zorg en aandacht kunnen geven die bewoners eigenlijk nodig hebben. “Het is enorm schuiven met de roosters”, zegt Ilse Herikhuisen. Zij is coördinator personeel in Het Maanderzand in Ede. Met stagiaires, vrijwilligers en familieleden weten ze tot nu toe heel goed de gaten op te vullen. En zijn er extra handen nodig dan springt ze na haar werk ook bij. Met de komst van nieuwe regels uit Den Haag wordt het probleem van het personeelstekort in de zorg alleen maar groter de komende tijd. Partijen hebben het manifest van Hugo Borst volledig omarmd, maar dit zorgt ervoor dat er opeens zo’n 70.000 extra medewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen nodig zijn. Plus nog eens zo’n 10 tot 50.000 in de wijkverpleging.

Meer geld voor de ouderenzorg?

Volgens het Centraal Planbureau kosten deze nieuwe regels ongeveer 1,9 miljard euro. Geld dat er nu niet is. “Het gebrek aan geld om deze extra mensen aan te nemen is een probleem”, zegt vicevoorzitter van het ActiZ-bestuur Jacqueline Joppe. “Maar ik ga ervan uit dat er extra middelen komen na de kabinetsformatie. Alle politieke partijen maken in hun verkiezingsprogramma’s meer geld vrij voor ouderenzorg.” Maar de toegenomen administratielast, het bar slechte imago van de sector én het tekort aan goede stageplaatsen voor studenten zijn misschien nog wel grotere problemen. “We moeten niet alleen energie steken in het opleiden van nieuwe mensen, maar ook op korte termijn investeren in de mensen die er nu zitten. Anders houden zij het niet vol”, aldus Sonja Kersten, directeur van de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden.

Personeelstekort in de zorg aanpakken

Op de lange termijn ziet branchevereniging ActiZ het meest in verkorte opleidingen en technologische vernieuwingen. Daarnaast is belangrijk dat de administratieve lasten worden verminderd. Het aantrekkelijk maken van werken in de zorg is ook essentieel. Ouderen blijven tegenwoordig langer thuis wonen, waardoor de zorg in het verpleeghuis complexer wordt zodra ze hier naartoe verhuizen. Voor HBO-verpleegkundigen maakt dit de zorg op zich heel interessant. Maar dan moet er wel wat gedaan worden aan het bekend maken van de mogelijkheden van werken in de zorg. Dat gebeurt nu nog té weinig!

Snapchatten over de zorg

Toch zijn er al enkele zorgorganisaties die op creatieve wijze werk maken van de schaarste op de markt. Zorgorganisatie Zorgbalans uit Haarlem is daar een goed voorbeeld van. Zij zetten tegenwoordig Snapchat in om jongeren warm te maken voor werken in de zorg. De campagne heet ‘Snap je de zorg’. Leerlingen die bij de zorgorganisatie een opleiding volgen delen hun ervaringen via Snapchat. Het medium wordt met name door jongeren in de leeftijdscategorie 15 tot en met 19 jaar gebruikt, wat perfect aansluit bij het doel van Zorgbalans. Jongeren bereiken die nu een keuze moeten maken voor wat ze later willen doen. En werken in de zorg hoort daarbij!

Loop binnen met je CV

Zorgbalans is overigens niet de enige. Ook Stichting Elisabeth uit Breda doet actief mee aan het zoeken van nieuwe medewerkers. Tijdens de open dag die zij organiseert op 18 maart kunnen potentiële kandidaten zich presenteren bij medewerkers en leidinggevenden. Geen ingewikkelde processen dus waarbij je CV ergens op een stapel belandt, maar direct actie. Binnenlopen met je CV in de hand en gegarandeerd een kennismakingsgesprek krijgen. Een betere kans om een goede eerste indruk te maken krijg je als jonge kandidaat niet!

Oproep aan zorgorganisaties in Nederland

Doen jullie als zorgorganisaties iets speciaals om nieuwe medewerkers te werven? Bij NED7 zijn wij benieuwd naar alle creatieve en innovatieve manieren waarop de sector bezig is met dit onderwerp. Stuur ons daarom een bericht met een uitleg en voorbeelden van jullie projecten of campagnes. En wij besteden er aandacht aan!

NED7 is dé community voor 50-plussers die bewijzen dat ouder worden alles behalve vervelend is.

Lees verder
Advertentie

Geld & Regels

Rechten en plichten bij het verkopen van je huis

Wat zijn je rechten en plichten bij het verkopen van je huis? Advocaat Ruud van Domselaar legt uit waar je op moet letten.

Gedeeld

op

Rechten en plichten bij verkoop huis

Rechten en plichten, we hebben ze allemaal. En bij het verkopen van je huis rust op jouw de plicht om eventuele gebreken mede te delen aan de potentiële koper. In dit blog zal ik, aan de hand van een voorbeeld, ingaan op deze mededelingsplicht en wat dit voor jou als verkopende partij betekent.  

Annie en Bertus wonen al bijna 60 jaar in een mooi oud pand in een dorpje in Friesland. Bertus is nog goed ter been, maar helaas geldt dit niet voor Annie. Zij heeft na een heupoperatie een lange tijd moeten revalideren en zal nooit meer de oude worden. Op advies van de dokter hebben Annie en Bertus, met veel pijn in het hart, besloten om hun woning te verkopen en zich in te schrijven in een verzorgingshuis.

Houtrot in de vloer

Bertus heeft tot enkele jaren terug het onderhoud van de woning altijd goed bijgehouden. Als gevolg van de permanente zorgverlening aan Annie heeft Bertus de laatste jaren minder aandacht besteed aan de woning. Het is Bertus bekend dat een deel van de houten vloer van de bovenverdieping houtrot heeft. Daarnaast ondervinden zij enorm veel geluidsoverlast van de buren.

Interesse in de woning

Inmiddels hebben Janneke en Joost interesse getoond bij Annie en Bertus om de woning te kopen. Annie en Bertus twijfelen of zij het hiervoor genoemde gebrek en de geluidsoverlast van de buren zullen melden bij Janneke en Joost. Zij willen zo spoedig mogelijk hun woning verkopen en zijn bang dat Janneke en Joost afzien van de koop van de woning als zij hiervan op de hoogte zijn. Bovendien vindt Bertus dat Janneke en Joost zelf maar onderzoek moeten doen of de woning gebreken vertoont.

Mededelingsplicht van de verkoper

Op een verkoper rust een zogenoemde mededelingsplicht. Dit betekent dat Annie en Bertus de kopers zo volledig mogelijk behoren te informeren over eventuele gebreken. Indien de verkoper dit nalaat maakt hij zich schuldig aan onrechtmatig handelen en kan er sprake zijn van dwaling aan de kant van de koper. Een overeenkomst die tot stand gekomen is onder invloed van dwaling en bij een juiste voorstelling van zaken niet zou zijn gesloten, is vernietigbaar indien de dwaling te wijten is aan een inlichting van de wederpartij of indien de wederpartij de dwalende had behoren in te lichten.

Koopovereenkomst vernietigen

Indien Annie en Bertus niet aan Janneke en Joost mededelen dat de houtenvloer houtrot bevat, en Janneke en Joost de koop niet gesloten zouden hebben als zij wél juist en volledig ingelicht waren, kunnen Janneke en Joost de koopovereenkomst in beginsel vernietigen. Janneke en Joost kunnen ook in plaats daarvan, de overeenkomst in stand laten en de rechter vragen om Annie en Bertus te veroordelen om de kosten van herstel van de vloer te vergoeden. Op grond van het bovenstaande kunnen Annie en Bertus dan ook maar beter aan Janneke en Joost mededelen dat de vloer houtrot bevat.

Rechten en plichten bij de verkoop

Maar hoe zit het met de geluidsoverlast van de buren? Het Gerechtshof in Amsterdam heeft hier enkele jaren geleden een uitspraak over gedaan. In deze zaak had de verkoper bij de kopers aangegeven dat de buren oudere mensen waren en de woning oud en gehorig was. De verkoper had hierbij niet medegedeeld dat dit ouder echtpaar dag en nacht voor geluidsoverlast zorgden. Het echtpaar had kennelijk al jarenlang huwelijksproblemen die gepaard gingen met veel geschreeuw en scheldpartijen. De kopers voerden bij het gerechtshof aan dat zij nooit de woning zouden hebben gekocht als zij dit allemaal hadden geweten.

Factoren die de koopprijs beïnvloeden

Het hof oordeelde dat niet alleen de fysieke eigenschappen van een woning van belang zijn, maar óók factoren die de woonomgeving en daarmee de koopprijs beïnvloeden. De aanwezigheid van luidruchtige buren die overlast bezorgen is dan ook een belangrijke aan een woning verbonden omstandigheid die bij het al dan niet kopen van een woning relevant is. Annie en Bertus zullen de kopers dus ook moeten informeren over de geluidsoverlast van de buren. Dit geldt temeer als de kopers hier specifiek naar informeren.

Onderzoeksplicht koper

Voor de volledigheid merk ik op dat de koper echter niet kan stilzitten. Als er reden tot twijfel is, dan moet ook de koper onderzoek doen. Dit geldt bijvoorbeeld als er zichtbare vochtplekken of scheurtjes zijn. Ook in het algemeen zal de koper de staat van de woning dienen te onderzoeken. Dit neemt echter niet weg dat de verkoper, wanneer hij op de hoogte is van gebreken die redelijkerwijs het normaal gebruik van de woning verhinderen, verplicht is deze te melden aan de koper.

Meer weten?

Meester Ruud van Domselaar is gespecialiseerd in vastgoedrecht en aansprakelijkheidsrecht. Wil je meer weten over je rechten en plichten? Bezoek dan de website van Amice Advocaten waar Ruud partner is.

Lees verder

Geld & Regels

Online veilingen, doe er je voordeel mee!

Online veilingen, ze zijn populairder dan ooit. En daar is een goede reden voor. Startpagina zet de voordelen op een rijtje.

Gedeeld

op

door

Online veilingen voordelig

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met
Startpagina logo 150x30

Online veilingen, ze zijn populairder dan ooit. En dat is niet zomaar. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op veilingwebsites. Maar je kunt er ook heel scherpe deals scoren. En natuurlijk is het ook best spannend om op iets te bieden. Startpagina heeft 4 redenen voor ons op een rijtje gezet om een eens kijkje te nemen bij online veilingen.

Inspiratie

Een waarschuwing vooraf: als je voor het eerst op een veilingsite komt, weet je niet wat je ziet. Uitjes waarvan je het bestaan niet eens vermoedde, spullen uit alle hoeken van de wereld, cursussen en workshops waar je handen van gaan jeuken…kortom inspiratie! Maar laat je niet opjagen. Kijk rustig rond en hap vooral niet te vroeg: de meeste ‘aanbiedingen’ komen wekelijks of zelfs meerdere keren op een dag voorbij.

Spanning

Bieden op dat leuke uitje of die vakantie is spannend. Zal het lukken? Als je je aan een paar simpele regels houdt, heb je meer kans op succes. Hoe eerder je begint met bieden, hoe hoger je de prijs opdrijft. Wacht dus altijd tot de laatste tien minuten van een veiling voor je het eerste bod plaatst. Bied nooit gelijk je maximumprijs: begin als het even kan op 50% van dat bedrag. En last but not least: bied nooit meer dan 10% boven het bod van je concurrent. Verhoog je bod steeds met kleine stapjes.

Eenvoud

Gemak dient de mens. En veilingwebsites zijn zo ingericht dat alles je makkelijk wordt gemaakt. Als je eenmaal ingelogd bent (wat vaak al met één druk op de knop via Facebook kan), kun je onbeperkt meebieden. En als je dat stedentripje voor maar €60,- wilt scoren, hoef je alleen maar een bedrag in te vullen en op enter te drukken. Geen gedoe met uren vergelijken, reviews opzoeken en locatie vinden. Alles is voor je geregeld voor de scherpe prijs die je biedt.

Voordeel

Een koopje geeft altijd een lekker gevoel. En laat dat nou net het hele idee achter het concept van veilingwebsites zijn. Vaak kun je er ook echt een scherpe deal krijgen. Probeer wel van tevoren in te schatten wat een reële prijs is en check of de aanbieding ergens anders niet nog scherper is. En dan nog een tip: spreek voor je gaat bieden met jezelf een maximumbedrag af. Dan blijft het leuk.

Lees verder

Geld & Regels

Mantelzorgwoning regels, waar moet je rekening mee houden?

Mantelzorgwoning regels, hoe werkt het eigenlijk? Advocaat Ruud van Domselaar legt uit hoe je vergunningsvrij een woning kunt plaatsen.

Gedeeld

op

Mantelzorgwoning regels

Mantelzorgwoning regels, waar moet je rekening mee houden? NED7 juridisch expert advocaat Ruud van Domselaar, van Amice Advocaten in Utrecht, zet de wet- en regelgeving voor ons op een rijtje.

Tot 1 november 2014 was een jarenlange en ingewikkelde aanvraagprocedure noodzakelijk voor het bouwen van een mantelzorgwoning in de achtertuin. Inmiddels is het mogelijk om zonder vergunning een mantelzorgwoning te realiseren. In deze bijdrage zal ik ingaan op de juridische mogelijkheden en onmogelijkheden om een mantelzorgwoning vergunningsvrij te bouwen.

Wat wordt verstaan onder een mantelzorgwoning?

Allereerst is het van belang om vast te stellen wat onder een mantelzorgwoning wordt verstaan. Een mantelzorgwoning is een (tweede) woning op het terrein van het huis van iemand die zorg nodig heeft. De woning is bedoeld voor de zorgverlener (vriend, familielid). Het is ook mogelijk dat de persoon die zorg nodig heeft in de mantelzorgwoning woont. In dat geval woont de zorgverlener in het bijbehorende huis. Het is toegestaan om een mantelzorgwoning in de tuin te laten plaatsen of om een aanbouw aan een huis te realiseren. Een andere mogelijkheid is een garage of ander bestaand bouwwerk om te bouwen tot mantelzorgwoning.

Mantelzorgwoning regels

De wet geeft wel enkele voorwaarden waaraan de mantelzorgwoning dient te voldoen. De belangrijkste voorwaarden zal ik kort behandelen. Het realiseren van een mantelzorgwoning is uitsluitend toegestaan indien de woning wordt gebruikt voor mantelzorg. Dit betekent dat een hulpbehoevende langdurig wordt verzorgd door een persoon uit diens directe omgeving. De werkzaamheden mogen niet beroepsmatig worden verricht, maar de zorgverlening dient voort te vloeien uit de sociale relatie. Voorts mag de mantelzorgwoning maximaal 150 m2 groot zijn en alleen gebouwd worden op het achtererfgebied van een bestaande woning. De mantelzorgwoning mag maximaal 5 meter hoog zijn.

Veiligheid, gezondheid en milieu

Voor de bouw van een mantelzorgwoning is geen vergunning nodig. Dit betekent niet dat de mantelzorgwoning niet gebonden is aan regels. Zo mag de mantelzorgwoning bijvoorbeeld niet in strijd zijn met de regels uit het Bouwbesluit. Hierin staan regels op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en isolatie.

Mantelzorg niet meer nodig

Op het moment dat de mantelzorgwoning niet meer gebruikt hoeft te worden om een zorgbehoevende te verzorgen, mag het gebouw niet langer als (mantelzorg)woning worden gebruikt. Het bouwwerk hoeft niet afgebroken te worden, maar de keuken, badkamer en toilet dienen verwijderd te worden, zodat het bouwwerk niet langer als zelfstandige woning gebruikt kan worden.

Let op!

Ligt de hoofdwoning in een rijksbeschermd stadsgezicht of is het een monumentaal pand, dan dient doorgaans wel een omgevingsvergunning aangevraagd te worden voor het realiseren van een mantelzorgwoning. Om er zeker van te zijn dat geen vergunning nodig is voor het bouwen van een mantelzorgwoning, adviseer ik te allen tijde contact op te nemen met de gemeente.

Lees verder

Meest gelezen