menu

Nederland in statistieken

Wist je dat er in Nederland gemiddeld meer jongens dan meisjes worden geboren? Of dat moeders in Nederland gemiddeld 29 jaar oud zijn als zij hun eerste kind krijgen? Dit zijn een paar cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die zij in 1.5 minuut hebben samengevat in een video. Nederland in statistieken dus. Altijd interessant om even tussendoor te bekijken.

Nederland in statistieken samengevat

Ook berekende het CBS het aantal geboortes en het aantal sterfgevallen. Gemiddeld worden er 478 kinderen per dag geboren én overlijden er gemiddeld 381 mensen. Voor alsnog sterven er dus minder mensen dan dat er bijkomen. Maar dit verandert vanaf 2037. Vanaf dat moment overlijden er, door de vergrijzing, juist weer meer mensen dan dat er bijkomen. Niet verbazend als je weet dat in 2040 ruim een kwart van onze bevolking 65 jaar of ouder is!

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.