menu

Online veilingen, doe er je voordeel mee!

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met
Startpagina logo 150x30

Online veilingen, ze zijn populairder dan ooit. En dat is niet zomaar. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op veilingwebsites. Maar je kunt er ook heel scherpe deals scoren. En natuurlijk is het ook best spannend om op iets te bieden. Startpagina heeft 4 redenen voor ons op een rijtje gezet om een eens kijkje te nemen bij online veilingen.

Inspiratie

Een waarschuwing vooraf: als je voor het eerst op een veilingsite komt, weet je niet wat je ziet. Uitjes waarvan je het bestaan niet eens vermoedde, spullen uit alle hoeken van de wereld, cursussen en workshops waar je handen van gaan jeuken…kortom inspiratie! Maar laat je niet opjagen. Kijk rustig rond en hap vooral niet te vroeg: de meeste ‘aanbiedingen’ komen wekelijks of zelfs meerdere keren op een dag voorbij.

Spanning

Bieden op dat leuke uitje of die vakantie is spannend. Zal het lukken? Als je je aan een paar simpele regels houdt, heb je meer kans op succes. Hoe eerder je begint met bieden, hoe hoger je de prijs opdrijft. Wacht dus altijd tot de laatste tien minuten van een veiling voor je het eerste bod plaatst. Bied nooit gelijk je maximumprijs: begin als het even kan op 50% van dat bedrag. En last but not least: bied nooit meer dan 10% boven het bod van je concurrent. Verhoog je bod steeds met kleine stapjes.

Eenvoud

Gemak dient de mens. En veilingwebsites zijn zo ingericht dat alles je makkelijk wordt gemaakt. Als je eenmaal ingelogd bent (wat vaak al met één druk op de knop via Facebook kan), kun je onbeperkt meebieden. En als je dat stedentripje voor maar €60,- wilt scoren, hoef je alleen maar een bedrag in te vullen en op enter te drukken. Geen gedoe met uren vergelijken, reviews opzoeken en locatie vinden. Alles is voor je geregeld voor de scherpe prijs die je biedt.

Voordeel

Een koopje geeft altijd een lekker gevoel. En laat dat nou net het hele idee achter het concept van veilingwebsites zijn. Vaak kun je er ook echt een scherpe deal krijgen. Probeer wel van tevoren in te schatten wat een reële prijs is en check of de aanbieding ergens anders niet nog scherper is. En dan nog een tip: spreek voor je gaat bieden met jezelf een maximumbedrag af. Dan blijft het leuk.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten