menu

Online kleding kopen: meer voordelen dan je denkt

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met
Startpagina logo 150x30

Uit onderzoek van het Nationaal 50Plus Panel, in opdracht van Startpagina, blijkt dat maar liefst 80% van de 50-plussers het liefst ‘offline’ kleding koopt. Producten kunnen voelen, je aankopen direct mee kunnen nemen en het sociale aspect zijn de belangrijkste redenen. Maar draai het eens om en je ziet dat ieder ‘nadeel’ ook zijn voordelen heeft!

Het sociale aspect

Het is waar: in een online winkel mis je de gezellige drukte van een winkelstraat. Maar je mist tegelijk ook overvolle parkeergarages, overijverig winkelpersoneel, lange rijen voor de kassa en geklooi in te kleine paskamers. Dus in plaats van met een vriendin in de stad af te spreken nodig je haar de volgende keer uit om bij jou thuis te komen winkelen, gewoon aan de keukentafel. Onder het genot van een kop koffie en een goed gesprek bekijk je samen de mooiste kleding in de beste online modewinkels.

Je aankoop direct mee kunnen nemen

Online kopen betekent inderdaad dat je het niet direct mee kunt nemen. Maar vrijwel alle online shops kunnen de volgende dag leveren en vraag niet hoe ze het doen, maar sommige hebben zelfs same day delivery. Na ontvangst kun je rustig passen en showen. In je eigen tijd én voor je eigen spiegel. Je slaapkamer is toch een heel stuk comfortabeler dan zo’n benauwd kleedhokje. En nog een voordeel: nooit meer uren sjouwen met volle tassen!

Producten kunnen voelen

Natuurlijk is iets via internet kopen anders dan de stof tussen je vingers voelen en dat jasje uit het rek gelijk even aanschieten. Maar dat je niet weet wat je koopt is gewoon onzin. Je vindt in online kledingwinkels namelijk hetzelfde assortiment als in ‘gewone’ winkels, maar dan overzichtelijker en vrijwel altijd zo gefotografeerd dat je het item van alle kanten (en vaak in verschillende kleuren) kunt bekijken. En wees eerlijk: je weet na al die jaren toch zo ook wel hoe spijkerstof of katoen aanvoelt?

Tot slot: retourneren mag altijd!

Voelt je aankoop toch niet goed? Als consument ben je door de wet goed beschermd. Zo heb je altijd het recht om zaken terug te sturen. Wil je dat doen, meld dit dan eerst aan de verkoper. Op elke online webshop vind je een retourformulier, dat je ingevuld mee moet sturen.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten