menu

Nieuwe rekenhulp voor zorgkosten

Voor wie een beter inzicht wil krijgen in wat de zorg eigenlijk kost is er nu een nieuwe online tool. Zorgbalans is namelijk gestart met een nieuwe rekenhulp voor zorgkosten: ‘Zorgeloos Beslissen’.

Door een aantal persoonlijke gegevens in te voeren, kun je zien wat verschillende vormen van zorg kosten. Er is behoefte aan omdat het voor veel mensen moeilijk is om er achter te komen hoe duur de verschillende vormen van zorg nu werkelijk zijn.

Eigen bijdrage of niet

Als het de zorg betreft zijn er veel vragen. De hoogte van de eigen bijdrage bijvoorbeeld, of de haalbaarheid om te verhuizen naar een zorgwoning. Wat kost zorg aan huis of kun je beter naar een woonzorgcentrum? Met deze rekenhulp voor zorgkosten kun je al deze zorg met elkaar vergelijken. Daarnaast geeft de rekenhulp inzicht in de hoogte van de eigen bijdrage voor de zorgkosten en het besteedbare inkomen.

Mijn latere zorg artikelbanner nieuw

Rekenhulp voor zorgkosten

Het unieke aan deze rekenhulp is dat je alleen maar met wat knoppen hoeft te schuiven om de verschillen in de kosten te berekenen. Je ziet meteen wat je eigen bijdrage zal zijn en hoeveel geld er dan nog overblijft. In lijn met deze rekenhulp is ook een online game game ontwikkeld, ‘Mijn Latere Zorg’ genaamd. Hierin wordt gevraagd een keuze te maken tussen hulp thuis en in een zorgcentrum. Het is niet èn-èn maar of-of.

Wel of geen vergoeding

Saskia Keijzer, een van de initiatiefnemers bij Zorgbalans zegt: “Voor mensen die overwegen om één van onze Zorgeloos Wonen appartementen te huren, is deze rekenhulp erg geschikt. Er zijn veel keuzes en aanvullende services. Deze rekenhulp geeft duidelijkheid in wat de effecten zijn voor jouw portemonnee.” De rekentool is een samenwerking tussen Zorgbalans, Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe en Mondria Advies.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten