menu

Muziek luisteren en dirigeren

Muziek luisteren, dat deed Piet Schot (nu 79) heel graag als kind. Daarom wilde hij ook dolgraag gaan dirigeren als hij later volwassen was. Maar het liep helaas anders.

Piet werd geen dirigent, maar ambtenaar, alhoewel muziek luisteren zijn favoriete bezigheid bleef. Vandaag is hij alsnog een keer dirigent dankzij het fotoproject ‘Wat ik later wilde worden’ van stichting GetOud.

Gek op muziek

“Al van kleins af aan ben ik gek op muziek. Samen met mijn uit Indonesië afkomstige oma zong ik Krontjong liedjes. Zij op de piano, ik ernaast. Mijn vader was in die tijd jongste bediende op kantoor en toen de crisis uitbrak, moest hij er als eerste uit. Op zoek naar nieuw werk verhuisden we op mijn vijfde naar Amsterdam.”

Ze vonden mij op het politiebureau

“Tijdens het uitladen van de verhuiswagen klonk er vrolijke muziek van een muziekkorps dat door de straat trok. Ik raakte in de ban van het kleurrijke gezelschap en liep gebiologeerd achter het korps aan. Weg was ik. Mijn ouders hebben me overal gezocht om me uiteindelijk op het politiebureau terug te vinden.”

partner content

GetOud artikelbanner

Ik doe het anders

“Keer op keer was er in de plaats waar wij woonden te weinig werk voor mijn vader. Steeds moesten we verhuizen. Ik heb altijd bij mezelf gedacht: “Dat zal mij niet overkomen, ik doe het anders.” Ik deed het anders, koos voor zekerheid en werd ‘noodgedwongen’ ambtenaar. Daar heb ik het tot op de dag van vandaag moeilijk mee. Mijn droom om beroepsdirigent te worden, is hierdoor nooit werkelijkheid geworden.”

Muziek luisteren en dirigeren

“Later heb ik opleidingen gevolgd voor dirigent Harmonie en Fanfare. Ik heb de mogelijkheden aangegrepen om mezelf op amateurniveau verdienstelijk te maken als dirigent en als muzikaal leider van een Big Band. En als het even kan, neem ik de dirigeerstok nog steeds graag ter hand!”

foto

Piet Schot als dirigent

Piet Schot als dirigent

leestip

Koop het boek ‘Wat ik later wilde worden’

Reageren

Auteur

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid zijn samen Stichting GetOud begonnen en willen ouderdom en ouder worden in een positief daglicht stellen met behulp van creatieve en ludieke projecten. Hierbij is de beeldvorming over ouderen niet alleen belangrijk. Ook de verbinding met jongeren is van belang bij ieder project dat GetOud onderneemt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten