menu

Langdurige werkloosheid neemt af bij 55-plussers

Onder 55-plussers neemt voor het eerst in zes jaar de langdurige werkloosheid af. Dit blijkt uit cijfers van het CBS en is natuurlijk goed nieuws voor mensen in deze leeftijdsgroep.

Het CBS baseert haar cijfers op het aantal mensen dat langer dan 12 maanden geen betaald werk heeft verricht. Ze zoeken wel vacatures en zijn direct beschikbaar als er een opening is. In 2016 zaten er ongeveer 216.000 mensen langdurig zonder baan. Vergeleken met 2015 zijn dit er ruim 43.000 minder. Een forse daling dus. Het aantal 55-plussers dat meer dan een jaar zonder werk zat nam in dezelfde tijd af van 108.000 mensen naar 90.000 mensen.

Langdurige werkloosheid neemt overal af

Naast de groep nog actief zoekende 55-plussers, is er ook een groep die langdurig thuis zit en de hoop heeft opgegeven. Zij zijn niet meer actief op zoek naar een aanstelling. In 2016 waren dit 22.000 mannen en 28.000 vrouwen in de leeftijdscategorie 55-plus. Maar ook deze groep nam het afgelopen jaar licht af. In andere leeftijdsgroepen nam de langdurige werkloosheid vorig jaar al af. De groep werkelozen tussen 35 en 55 jaar is echter wel nog steeds het grootst. Zo’n 90.000 mensen uit deze groep zochten vorig jaar een baan. Daar staat tegenover dat deze groep al sinds 2015 sterk is gedaald.

Al met al geen slecht nieuws zo net voor de verkiezingen. Wij zijn benieuwd naar jouw situatie. Ben jij zoekende of heb je onlangs opnieuw een baan gevonden? Laat hieronder een bericht achter met jouw verhaal.

Bezoek ook eens…

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten