menu

Gevangenisbewaarder of priester?

Gevangenisbewaarder worden was niet wat John van Putten (74) het liefste wilde in zijn leven. Priester, dat was wat hij wel wilde, maar dat werd hij niet. Nu lukt het hem toch om priester te zijn, al is het maar voor één dag in de fotoserie ‘Wat ik later wilde worden’ van stichting GetOud.

Schijnwerpers passen bij mij

“Een paar jaar geleden heb ik meegedaan aan de talentenjacht X-Factor. Henk-Jan Smits vond mijn zangkwaliteiten maar niets en liet dat duidelijk merken. Jammer, maar niet getreurd. Op het Songfestival voor Ouderen scoorde ik namelijk wel hoge ogen. In de schijnwerpers staan past helemaal bij mij.”

Priester worden

“Als kleine jongen was ik al gek op aandacht. Op zondag was ik misdienaar in de Anglicaanse Kerk op Aruba. Iedere dienst zaten er zo’n 250 mensen in de kerk. Op hoogtijdagen waren dit er zeker 500. Ik verheugde me altijd op die diensten, want iedereen kon mij dan zien staan. Om zelf voor die 500 mensen te kunnen staan, wilde ik priester worden. Mijn moeder was het hier helemaal mee eens en mijn vader gaf uiteindelijk ook zijn goedkeuring.”

In Nederland blijven

“Daarentegen vond mijn jeugdliefde dit allemaal veel te religieus. Verliefd als ik was, besloot ik haar idee te volgen en ging naar de ambachtsschool. Ik leerde voor elektricien en ging werken op een boot. We voeren de hele wereld over. Toen we aanlegden in Nederland besloot ik te blijven.”

Gevangenisbewaarder als carrière

“In de kerk zag ik een heel mooie vrouw en dacht: dit wordt mijn bruid. Ik stelde me voor als Mr. Charm, gaf haar heel veel aandacht, maar ze zag me niet staan. Pas nadat ik haar wekenlang iedere zondag opwachtte na de kerkdienst, gaf ze zich gewonnen. De schijnwerpers vond zij jammer genoeg maar niets, mijn baan in jeugdgevangenis De Hartenborg wel. Daar ben ik tot mijn pensioen gebleven.”

Priester of gevangenisbewaarder worden

John van Putten als priester

Reageren

Auteur

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid zijn samen Stichting GetOud begonnen en willen ouderdom en ouder worden in een positief daglicht stellen met behulp van creatieve en ludieke projecten. Hierbij is de beeldvorming over ouderen niet alleen belangrijk. Ook de verbinding met jongeren is van belang bij ieder project dat GetOud onderneemt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten