menu

Geld voor cliënten met een laag inkomen

Hoe vaak hoor je dat een zorgorganisatie geld geeft aan haar cliënten? Waarschijnlijk is dit de eerste keer, maar bij zorgorganisatie Thebe doen ze het.

Natuurlijk is dit geld niet voor iedereen beschikbaar, maar alleen voor die cliënten die het het hardst nodig hebben. Cliënten met een laag inkomen. Deze mensen kunnen incidenteel een beroep doen op dit geld voor onverzekerde kosten. Daarnaast geeft Thebe de komende drie jaar ook jaarlijks een bedrag aan haar lokale cliëntenraden, wat in goed overleg met hun achterban besteed mag worden.

Mensen met een laag inkomen

Mensen met een laag inkomen kunnen dus beroep doen op een fonds van € 100.000. Met dit bedrag kunnen straks kosten betaald worden die de cliënten zelf niet kunnen betalen. Denk hierbij aan kosten voor extra activiteiten of dagjes uit. Maar het geld kan ook gebruikt worden voor een eigen bijdrage bij hulpmiddelen zoals een rolstoel of rollator.

partner content

Extra voordelige zorg

Wil jij ook tot soms wel 50% korting op zorg, hulpmiddelen en andere diensten? Word dan ook lid van de ledenvereniging van Thebe, voor maar € 19,- per jaar! Zo’n 110.000 huishoudens in Midden- en West-Brabant gingen je al voor.

Meer zeggenschap en geld

Ook komt er geld dat door de cliëntenraden van Thebe kan worden ingezet voor cliënten. Zorgorganisatie Thebe vindt het belangrijk dat cliënten meer zeggenschap hebben en om dit te stimuleren stelt de organisatie de komende drie jaar extra budget beschikbaar. De cliëntenraden krijgen hierbij zelf zeggenschap over hoe dit geld besteed kan gaan worden. “Als bestuurder zie ik een toekomst waarbij cliënten steeds meer de regie over hun eigen leven nemen en krijgen. Wij als zorgmedewerkers moeten niet willen bepalen dat mensen op woensdag gehakt en op vrijdag vis moeten eten”, aldus Luc Kenter, bestuursvoorzitter van Thebe.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten