menu

Een carrière als automonteur

Willem (83) groeide op in een tehuis voor daklozen, wilde dolgraag automonteur worden, maar werd uiteindelijk chauffeur van een touringcar. Nu maakt hij als nog zijn droom waar in de fotoserie ‘Wat ik later wilde worden’ van stichting GetOud.

Opgegroeid in een tehuis

“Mijn moeder ging steeds bij andere mannen wonen en mijn vader dronk meer alcohol dan goed voor hem was. Vandaar dat ik samen met mijn broer opgroeide in een tehuis voor daklozen. Wij wisten niet beter dan dat het ons thuis was.”

Automonteur opleiding

“Het was goed daar, alhoewel het mijn opleidingsmogelijkheden beperkte. Voor de oorlog ging ik werken bij een autogarage, daar zouden ze de opleiding tot automonteur voor mij gaan betalen. Er waren echter altijd zoveel andere klussen te doen, dat de opleiding steeds werd uitgesteld. Eén van mijn klussen was dagelijks vrouwen van en naar het werk brengen.

GetOud artikelbanner

Militair in Indië

“Tussen al die vrouwen zocht ik voor mezelf de allermooiste uit en trouwde met haar. Op het moment dat ik van mijn werkgever met de opleiding mocht starten, moest ik twee jaar dienen in Indië. Bij terugkomst is het er nooit meer van gekomen om monteur te worden. Niet in de laatste plaats doordat er maar weinig auto’s waren in die tijd.”

Werken als chauffeur

“Ik werd chauffeur van een touringcar. Vaak vervoerde ik grote groepen mensen die elkaar nog nooit eerder hadden gezien. Dat was wel eens lastig, ze kenden immers elkaars humor en gewoontes nog niet. Tegen de tijd dat iedereen aan elkaar gewend raakte en het gezellig was, moesten we vaak alweer op huis aan. Ik heb heel wat mooie reisjes naar België, Luxemburg en Duitsland, maar ook in Nederland, gemaakt.”

Een carrière als automonteur

Willem als automonteur

Reageren

Auteur

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid zijn samen Stichting GetOud begonnen en willen ouderdom en ouder worden in een positief daglicht stellen met behulp van creatieve en ludieke projecten. Hierbij is de beeldvorming over ouderen niet alleen belangrijk. Ook de verbinding met jongeren is van belang bij ieder project dat GetOud onderneemt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten