menu

Diskjockey had Henk willen worden

Diskjockey worden, dat was waar Henk van droomde. Hij keek vol bewondering naar de glimmende lp’s die de dj tijdens het draaien uit z’n koffertje pakte. Maar helaas liep het anders voor Henk.

En alhoewel het hem niet is gelukt, Henk heeft er geen spijt van. Muziek daar houdt hij nog steeds van en vandaag is hij voor één keer alsnog diskjockey dankzij het fotoproject ‘Wat ik later wilde worden’ van stichting GetOud.

Werken op de markt

“Zes jaar lagere school had ik erop zitten, toen ik bij mijn vader op de Haagse Markt moest gaan werken. Mijn vader verkocht daar groente en fruit. Ik heb hier heel wat streken uitgehaald. Zo vertelde ik een nieuwe medewerker van de verkoper in de kraam naast ons, dat hij alle bananen los van elkaar moest trekken en vervolgens één voor één naast elkaar neerleggen. Dit vertelde ik hem natuurlijk terwijl de verkoper weg was en warempel, hij begon ze los te trekken.”

partner content

GetOud artikelbanner

Alle bananen lagen naast elkaar

“Toen de verkoper terug kwam, wist hij niet wat hij zag: alle bananen lagen zij aan zij! Niet veel later wiste ik alle prijzen van zijn krijtbordjes en schreef ervoor in de plaats: ‘Ik ben even naar de WC!’ Bij mij was het druk in de kraam, terwijl bij hem iedereen doorliep. Gelukkig waren we zulk soort grappen wel van elkaar gewend.”

De diskjockey was magisch

“Werken op de markt had één groot nadeel: de kou in de winter. Toen ik de mogelijkheid kreeg een koffiehuis over te nemen, twijfelde ik dan ook geen moment en heb deze gekocht. In mijn vrije tijd bezocht ik vaak een barretje in Scheveningen, waar je kon dansen. Ik keek daar vol bewondering naar de diskjockey, die twee platenspelers naast elkaar had staan. Steeds haalde hij glimmende lp’s uit de hoezen tevoorschijn en legde ze heel voorzichtig op de pick-ups. Er mochten natuurlijk geen krassen op komen. Gefascineerd keek ik toe en dacht dan: “Dat wil ik ook.” Het is nooit gelukt, maar voor mezelf draai ik nog steeds elke dag muziek op mijn kamer.”

foto

Henk Pragt als diskjockey

Henk Pragt als diskjockey

leestip

Koop het boek ‘Wat ik later wilde worden’

Reageren

Auteur

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid zijn samen Stichting GetOud begonnen en willen ouderdom en ouder worden in een positief daglicht stellen met behulp van creatieve en ludieke projecten. Hierbij is de beeldvorming over ouderen niet alleen belangrijk. Ook de verbinding met jongeren is van belang bij ieder project dat GetOud onderneemt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten