menu

De droombaan van Sofia Augustus

Sofia Augustus wilde ooit actrice worden. Ze werd huisvrouw en reisde de hele wereld over met haar man. Ze ontmoette zelfs Paul Johannes Paulus II! In de fotoserie ‘Wat ik later wilde worden’ van stichting GetOud is Sofia, die nu 80 is, nog één keer actrice.

Paul Johannes Paulus II

“Ik had graag als actrice over de rode loper willen schrijden. Een actrice was vroeger iemand waar je vreselijk tegenop keek. Filmsterren zoals Doris Day, Marilyn Monroe en Sophia Loren hadden een fantastische uitstraling. Dat heeft altijd een aantrekkingskracht op me gehad. Actrice ben ik nooit geworden, wel huisvrouw en dat was fijn. Ik had een heel lieve man waar ik voor zorgde. We reisden veel. Als we net terug waren van een reis, haalde ik alweer nieuwe reisgidsen in huis. Ik ben zelfs persoonlijk bij de paus geweest. Dat voorrecht kreeg ik dankzij mijn man, hij verzorgde zulke bijzondere ontmoetingen. Het was Johannes Paulus II uit Polen, daar komt ook mijn vader oorspronkelijk vandaan.”

Koning van Jordanië

“Bij de paus maakte ik één van de meest indrukwekkende gebeurtenissen van mijn leven mee. Hij nam ons mee het balkon op. Er stonden heel veel mensen beneden op het plein. Hij pakte onze handen en stak deze de lucht in. Hij deed dat gewoon uit blijdschap. Er steeg gejuich op uit de mensenmassa en ik voelde de rillingen over mijn rug lopen. Ik krijg er nog tranen van in mijn ogen, zo emotioneel was dat. Toen we in Jordanië waren, hebben we een ontmoeting met de koning gehad. We kwamen hem bij toeval tegen, kun je dat geloven? Hij was zo aardig en nodigde ons uit op zijn paleis. Ik heb echt een prachtig leven gehad.”

Actrice Augustus

Sofia Augustus als actrice

Reageren

Auteur

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid zijn samen Stichting GetOud begonnen en willen ouderdom en ouder worden in een positief daglicht stellen met behulp van creatieve en ludieke projecten. Hierbij is de beeldvorming over ouderen niet alleen belangrijk. Ook de verbinding met jongeren is van belang bij ieder project dat GetOud onderneemt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten