menu

De droombaan van Rob Roerade

Je bent taxichauffeur maar wilde ooit schipper worden. Rob Roerade (93) was een verdienstelijk taxichauffeur tot aan zijn pensioen. Daarna maakte hij toch deels zijn droom waar, al was het niet precies zoals hij dat zich ooit had voorgesteld. Speciaal voor de fotoserie ‘Wat ik later wilde worden’ van stichting GetOud trekt Rob toch dat schipperspak aan.

Keurig gepoetste auto

“Als hardwerkende taxichauffeur met een keurig gepoetste auto had ik mijn vaste klantenkring. Je deed eens wat extra voor de klanten en daar had je later profijt van. Zo boekte één van mijn vaste klanten mij eens voor een hele dag. Ik ging van ’s ochtends tot ‘s avonds als persoonlijk chauffeur met haar op stap en zij betaalde mij daar goed voor.

Sinterklaas op de achterbank

Eén van mijn meest memorabele klanten was Sinterklaas. Op die vijfde december legde hij niet met zijn stoomboot aan in de haven, maar zat hij gewoon bij mij op de achterbank van de taxi. Ik stopte voor de kade, waar honderden kinderen met gespannen gezichtjes aan de hand van hun vaders en moeders al klaar stonden. Verwachtingsvol keken ze naar mijn taxi. Ik opende het portier en Sinterklaas stapte uit. Het noodlot sloeg toe toen zijn rok achter het slot bleef hangen.

Hulpeloos in zijn onderbroek

Er klonk een scheurend geluid en Sinterklaas stond tegenover het hele publiek hulpeloos in zijn onderbroek. Ik rolde over de motorkap van het lachen, terwijl de Sint mij uitschold. In mijn vrije tijd kon je me vinden op het water. Het was mijn jongensdroom om op een boot te werken, maar zover is het nooit gekomen. Na mijn pensionering heb ik die droom toch gedeeltelijk waargemaakt.

Jarenlang begeleidde ik groepen op een zeiljacht naar Portugal, Spanje en Italië. Ik ben dan misschien een laatbloeier, maar beter laat dan nooit!

Schipper Rob Roerade

Reageren

Auteur

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid zijn samen Stichting GetOud begonnen en willen ouderdom en ouder worden in een positief daglicht stellen met behulp van creatieve en ludieke projecten. Hierbij is de beeldvorming over ouderen niet alleen belangrijk. Ook de verbinding met jongeren is van belang bij ieder project dat GetOud onderneemt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten