menu

De droombaan van Reina Sanderse

Reina Sanderse wilde ooit dolgraag actrice worden. Ze ging het amateurtoneel in en stond op een gegeven moment bekend als de Spaanse hoer. Zo overtuigend speelde zij die rol! In de fotoserie ‘Wat ik later wilde worden’ van stichting GetOud is Reina, die nu 90 is, nog één keer actrice…niet van het toneel maar van het witte doek.

De Spaanse hoer van het toneel

“De sterren van het internationale filmdoek spelen, zover heb ik het nooit geschopt. Maar als toneelspeelster bij het amateurtoneel heb ik aardig wat lokale bekendheid vergaard. Op een gegeven moment stond ik in de wijde omstreken te boek als de Spaanse hoer. Die oneervolle titel viel mij ten deel, omdat ik die rol vaak en overtuigend speelde. Het acteren zat mij in het bloed. Mijn ouders waren er niet zo van gecharmeerd; ze vonden dat acteren bij het andere geslacht hoorde.”

Actrice worden

“Toen ze doorkregen dat ik goed was en keer op keer gevraagd werd voor het spelen in een nieuw stuk, gingen ze er langzaamaan anders over denken … Ik bleef bij het toneelgezelschap waarbij ik ook de Spaanse hoer had gespeeld. In de wintermaanden zochten wij naarstig naar mooie stukken om op te voeren in de zomermaanden. Ook ben ik een tijd lang voordrachtskunstenares geweest. Ik heb heel wat rondjes gemaakt langs damesverenigingen. Er werd me eens gevraagd twee eenakters te spelen. De ene was van de hand van een bekende regisseur en de andere van een totaal onbekende regisseur. Wat ik niemand vertelde, was dat ik zelf die onbekende was. Stel je voor dat het niet goed werd ontvangen en iedereen wist dat ik het had geschreven! Daar moest ik echt niet aan denken. Tot op heden heeft nooit iemand het ontdekt en ach, nu mag iedereen het weten.”

De droombaan van Reina als actrice

Reina Sanderse als Oscar winnende actrice

Reageren

Auteur

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid zijn samen Stichting GetOud begonnen en willen ouderdom en ouder worden in een positief daglicht stellen met behulp van creatieve en ludieke projecten. Hierbij is de beeldvorming over ouderen niet alleen belangrijk. Ook de verbinding met jongeren is van belang bij ieder project dat GetOud onderneemt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten