menu

De droombaan van Diny Vleeming

Diny Vleeming droomde ooit van een baan als huisarts. In plaats daarvan werd zij de huisarts assistente. In de fotoserie ‘Wat ik later wilde worden’ van stichting GetOud is Diny, die nu 83 is, als nog huisarts…voor een dag dan wel.

De verpleging in

“Doorleren? Nee, dat vond mijn moeder helemaal niet nodig. De huishoudschool, ook wel de spinazieacademie genoemd, vond ze goed genoeg. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik toch mijn eigen gang ben gegaan. Ik ging naar de MULO, haalde mijn diploma en ging de verpleging in. Op mijn zestiende was er werk voor mij bij het Zwarte Kruis; de zwakzinnigenzorg. Achteraf gezien was dat toch wel zwaar werk voor iemand van zestien. Na een half jaar volgde de overstap naar de gewone verpleging. Vier jaar later huwde ik, kreeg een kind en dan moest je als vrouw stoppen met werken.”

Huisarts assistente

“We verhuisden met het gezin vanuit Gelderland naar Den Haag. Een heel nieuw leven moesten we daar opbouwen. Nieuw huis, nieuwe school voor de kinderen en een nieuwe huisarts. Bij het kennismakingsgesprek met de huisarts viel het hem op dat ik zoveel medische termen kende, wat natuurlijk door mijn verpleegkundige achtergrond kwam. Nadat een tijdje later zijn assistente plotseling ontslag nam, vroeg hij of ik hem kon helpen tot hij een nieuwe assistente had gevonden. Dat was een prachtige kans voor mij. De tijd verstreek en mijn kennis en ervaring namen toe. Ik ben er vijftien jaar gebleven en een nieuwe assistente is er nooit gekomen. Ik heb zulke leuke dingen meegemaakt, van bevallingen tot en met een boom van een kerel die flauwviel door het bloedprikken. Stiekem had ik het liefst zelf huisarts willen worden.”

De droombaan van Diny Vleeming als huisarts

Diny Vleeming als huisarts

Reageren

Auteur

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid

Marion en Ingrid zijn samen Stichting GetOud begonnen en willen ouderdom en ouder worden in een positief daglicht stellen met behulp van creatieve en ludieke projecten. Hierbij is de beeldvorming over ouderen niet alleen belangrijk. Ook de verbinding met jongeren is van belang bij ieder project dat GetOud onderneemt.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten