menu

Crowdfund platform voor de zorg

Het crowdfund platform ‘Geef om Zorg’ is een nieuw initiatief van Rob Basjes (directeur van Abena) en de 1%Club. Het is een nieuw initiatief om sociale projecten voor ouderen en verstandelijk gehandicapten te helpen opzetten.

Iedereen die de zorg in Nederland een warm hart toedraagt kan terecht op het nieuwe platform. Of je nu geld wil ophalen voor een eigen initiatief, of je wil geld geven aan één van de projecten. ‘Geef om Zorg’ is sinds kort volop in te zetten hiervoor.

Zorg een stukje leuker maken

Een goed idee hebben is één ding, je idee uitvoeren is een ander verhaal. ‘Geef om Zorg’ helpt je om van je idee een succesvol project te maken. Ze kunnen je ondersteunen bij de planning, je helpen bij het verspreiden van je boodschap en het inzamelen van tijd, kennis en/of geld via je (online) netwerk. Of het nu gaat om een wekelijkse spelletjesmiddag voor je oma in een verpleeghuis of een dagje dierentuin met de bewoners van de instelling voor verstandelijk beperkten waar je voor werkt. Je idee kan en mag van alles zijn, zolang het de zorg in Nederland maar een stukje leuker maakt.

Crowdfund platform inzetten

En je project opgeven is heel makkelijk. Eigenlijk zijn er maar twee voorwaarden waar je aan moet voldoen: je project moet helpen om het leven van mensen in de zorg leuker te maken én je moet aangeven welk bedrag je nodig hebt en hoe je het wil gaan besteden. Om je verhaal nog aantrekkelijker te maken is het verstandig foto of video toe te voegen en dan kun je van start. De site is nog maar net van start maar er zijn nu al meerdere projecten geplaatst. En die projecten zijn niet ingewikkeld. Wat dacht je van een optreden van Willeke Alberti bij WIJdezorg of een kunstreis bij Saffier de Residentie.

Aan de slag dus! Want hoe meer mensen meedoen, hoe sneller en makkelijker alle projecten worden gerealiseerd.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten