menu

Als je in de VS het ziekenhuis in moet

Dit blog is geschreven door Mirjam van Genugten, redacteur bij KiesvoorjeZorg.nl

Zomervakantie in Amerika! Een eiland met zon, zee, hamburgers en…een lusteloos kind. Tja, daar hadden wij geen rekening mee gehouden, maar het zal wel aan al die hamburgers liggen. Wil je zwemmen? Nee, bedankt. Nog iets eten dan? Nee, alsjeblieft niet!

Twee dagen later duurt het buikgriepje nog steeds voort. Dan maar van het eiland af en naar de dichtstbijzijnde dokter. Op naar het ziekenhuis dus. Zitten we daar in de ER van een klein provinciaal ziekenhuis in North Carolina. Ten eerste natuurlijk als bezorgde ouder: wat is er aan de hand met mijn dochter. Ten tweede, nog een keer als een bezorgde ouder: moeten we dat straks allemaal zelf betalen? Een ziekenhuis in Amerika? De verhalen gaan dat je eerst je credit card moet neerleggen en dan wordt je pas geholpen. Help!

Wilt u even een formulier invullen?

Ons spoedgeval was niet de meest urgente, dus we moesten even wachten. Terwijl we wachten wordt ons gevraagd, door een kordate verpleegster, of we een formulier willen invullen met onze gegevens. Adres: ons vakantiehuisje dan maar. Telefoonnummer: mobiel die hier geen bereik heeft. Ik zag de bui al hangen. De dame die het formulier nodig had, keek er naar en zag geen probleem.

partner content

Vind de beste zorg bij jou in de buurt!

Vind de beste zorg bij jou in de buurt en vergelijk heel makkelijk alle zorginstellingen en praktijken met elkaar. Bij Kies voor je Zorg heb je met één druk op de knop het antwoord op jouw vragen!

Uit Nederland, wat exotisch!

Oh, verblijven jullie daar? De vrouw van onze buren heeft een dochter en haar vriend….nou ze kende het eiland wel en begon hele verhalen te vertellen. Ze neemt alle tijd om een praatje te maken. De hele wachtkamer doet mee. En helemaal uit Nederland, hoe exotisch! Dochter mag een knuffeltje kiezen. Dat valt niet mee, ze zijn allemaal schattig. Ach, neem ze allemaal ook maar. Mijn dochter vergeet zelfs even haar pijn.

Blinde darmontsteking

Na een dik uur zijn we eindelijk aan de beurt. Een onderzoek, een scan en een uitslag: blinde darmontsteking. Acuut. Binnen een uur lag onze dochter op de operatiekamer. Over een verzekering nog geen woord. Over een credit card al helemaal niet.

Operatie en privé kamer

Na de operatie werd ze naar een privé kamertje gereden. Ik kreeg de stoel in de hoek aangeboden, met een paar extra dekens. Het was inmiddels 01:00 uur in de ochtend. De stoel was erg comfortabel, maar slapen zat er niet in. Je weet niet hoeveel lawaai er zo ’s nachts is in een ziekenhuis. Elk uur kwam een verpleegster om alles te checken. Dochter was inmiddels wakker en genoot van het feit dat ze in Amerika 24 uur per dag op wel 20 kanalen tekenfilms uitzenden.

Het komt wel goed met de kosten

Gelukkig was alles goed gegaan, en het herstel was zeer voorspoedig. De volgende middag kwam de chirurg om te kijken of we naar huis mochten. Alles zag er goed uit, en we mochten gaan. De verpleegsters kwamen persoonlijk afscheid nemen. Een dame van de administratie kwam ook nog even kijken. Het eerste contact met onze reisverzekering was gemaakt. Door het tijdverschil met Nederland verliep dat wat moeizaam en ze wist nog niet of alles wel gedekt was. Maar verzekerde ze me: “Dat komt wel goed. Ga nu maar lekker van je vakantie genieten.”

Alles netjes betaald aan het ziekenhuis

Daar gingen we dan. Met onze dochter weer op de been, en helemaal warm van het fijne gevoel wat het personeel ons hier gaf. Met die verzekering kwam het ook helemaal goed. Alles is netjes betaald. Maar op het moment dat wij het ziekenhuis uitliepen wist niemand dat zeker. En dat vonden ze daar helemaal niet erg.

Reageren

Auteur

KiesvoorjeZorg

KiesvoorjeZorg

Het vergelijkingsplatform KiesvoorjeZorg.nl is in 2012 opgericht door Charley Beerman nadat hij voor een familielid op zoek ging naar een zorgorganisatie in de buurt. Dit bleek ingewikkelder dan hij aanvankelijk dacht. Nu kun je op KiesvoorjeZorg.nl een groot aanbod van zorgaanbieders bekijken en vergelijken.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten