Volg ons online

Geld & Regels

8 redenen om een oudere werknemer aan te nemen

Dit zijn 8 redenen voor werkgevers waarom zijn nu direct voor een oudere werknemer moeten kiezen in plaats van een jonkie.

Gedeeld

op

Een werknemer met ervaring

Een oudere werknemer. Het klinkt zo logisch en toch kiezen heel veel werkgevers voor een werknemer die vooral jong en goedkoop is. Veel werkgevers lijken onwetend over de voordelen die ouderen bieden als werknemer.

Daarom helpen wij, op de redactie van NED7, de werkgever graag om de voordelen van een oudere werknemer in te zien. Want laten we eerlijk zijn: er wordt op dit moment heel veel potentieel niet benut! En ondanks dat er eindeloos veel redenen zijn om te kiezen voor een ervaren werknemer hebben wij ons beperkt tot de 8 beste redenen waarom je nu direct een oudere werknemer moet zoeken en aannemen.

1. Direct financieel voordeel

Iedereen is gevoelig voor voordeel, dus als je als werkgever geen redenen kunt verzinnen waarom je een oudere werknemer moet aannemen dan is in ieder geval deze reden een waar je direct voordeel mee kunt behalen. Een oudere werknemer levert namelijk gewoon geld op zonder dat ze nog maar iets hebben gedaan. Voor 50-plussers die nu een uitkering krijgen, omdat ze geen baan meer kunnen vinden, zijn er verschillende regelingen, zoals de mobiliteitsbonus. Deze bonus kan oplopen tot wel € 7.000,- per jaar voor een werknemer van 56 jaar en ouder (ja, vraag ons niet waarom dit de leeftijdsgrens is!).

2. Minder risico

Het eerste waar werkgevers aan zullen denken bij een oudere werknemer is dat ze meer risico met zich meebrengen omdat ze ouder zijn. En ook al lijkt dat misschien wel zo, omdat we denken dat ze sneller ziek zijn, onderzoek van TNO wijst juist uit dat oudere werknemers helemaal niet vaker ziek zijn dan jongere werknemers. Bovendien neemt de psychische gezondheid juist toe naarmate je ouder wordt. Ruim 19% van de jonge werknemers tot 25 jaar heeft last van één of meerdere psychische klachten, terwijl dit bij oudere werknemers daalt naar zo’n 10%. Ook niet onbelangrijk is dat een oudere werknemer minder onnodige risico’s neemt in het dagelijkse werk. Oh ja en ze zijn ook nog eens geduldiger. Nou, klinkt als een ideale werknemer als je het ons vraagt.

3. Enorme motivatie

Het is iets wat heel snel wordt vergeten, maar een oudere werknemer ervaring heeft doorgaans een enorme motivatie om te werken. Thuis zitten en niets doen is voor hun echt geen optie. Het is niet voor niets dat veel gepensioneerden bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gaan doen als ze eenmaal thuis moeten zitten.

4. Ze zijn betrouwbaar

Een oudere werknemer is over het algemeen een stuk betrouwbaarder dan jonge werknemers. Hun kinderen zijn doorgaans al het huis uit, ze staan niet meer te springen om ieder weekend uit te gaan en flink door te halen, ze nemen minder risico’s buiten het werk zoals gevaarlijke sporten of reisjes en ze hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

5. Ze zijn sociaal

Met meer levenservaring komen ook meer sociale vaardigheden. Oudere werknemers zijn over het algemeen beter in de omgang met anderen. Ze zijn toleranter, diplomatieker én hebben minder bewijsdrang dan jongeren.

6. Ervaring

Wie wil niet een werknemer met jarenlange ervaring? Als je een werkgever de keuze zou voorleggen wie ze liever zouden willen aannemen dan is de kans groot dat ze kiezen voor ervaring. Toch wint geld het vaak op dit vlak. Wij zouden een lans willen breken voor ervaring. Onervarenheid kan namelijk veel geld kosten, terwijl ervaring juist geld kan besparen of zelfs opleveren.

7. Vroeg op!

Hoe ouder we worden hoe minder slaap we in principe nodig hebben. Wij verbruiken tijdens de dag minder energie omdat we ook minder inspannend leven dan jongeren. Jongeren doen veel meer, zijn actiever met sport en andere zaken en dat kost veel energie. Die energie moet terugkomen en slaap is daarbij essentieel.

8. Een oudere werknemer is loyaler

Je komt tegen het einde van je loopbaan en dan hoef niet meer zo nodig enorme carrièreplanning te maken of snel van baan te wisselen. Je bent dus een stuk honkvaster dan jonge werknemers en dus ook een stuk loyaler. Daar kan je als werkgever tenminste op bouwen.

NED7 is dé community voor 50-plussers die bewijzen dat ouder worden alles behalve vervelend is.

Advertentie

Geld & Regels

Overstappen van zorgverzekeraar: tips en aandachtspunten

Overstappen van zorgverzekeraar? Het kan vanaf nu. Maar waar moet je op letten? En, is het wel verstandig?

Gedeeld

op

door

Overstappen van zorgverzekeraar

Dit blog is gemaakt in samenwerking met Startpagina.nl

Overstappen van zorgverzekeraar, het is ieder jaar zo rond eind november hetzelfde liedje: “Should i stay or should i go?” Het overstappen zelf is niet moeilijk. Of het ook loont? Dat hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. In ieder geval is dit hét moment om je verzekeringen eens onder de loep te nemen. Een paar tips en aandachtspunten.

Bespaar op je premie met collectieve of online verzekering

Het basispakket en wat hieruit vergoed wordt, is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Toch verschillen de premies, omdat deze zijn opgebouwd uit verschillende componenten zoals risico-opslag, opbouw van reserves of opslag voor niet-inbare premies. De ene verzekeraar maakt hogere kosten voor huisvesting dan de andere. Een zorgverzekering afsluiten bij een online verzekeraar scheelt dus vrijwel altijd geld. Ook loont het de moeite om te kijken of je je kunt aansluiten bij een collectieve verzekering. Dat kan vaak via een werkgever, maar bijvoorbeeld ook middels een lidmaatschap van (consumenten)organisaties.

Kies je aanvullende verzekering zorgvuldig

Aanvullende verzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Welke je kiest hangt af van je situatie en wensen. Fysiotherapie, alternatieve therapie, een bril of contactlenzen. Zorg dat je verzekering aansluit op je wensen en behoeftes. De makkelijkste manier om verzekeringen te vergelijken is met een zorgvergelijker. Die vind je hier op Startpagina.

Voorkom verrassingen: betaal eigen risico vooraf

Het eigen risico bedraagt ook in 2017 € 385,-. Sommige verzekeraars geven de mogelijkheid dit bedrag (al dan niet in termijnen) vooruit te betalen. Hiermee voorkom je een verrassing aan het eind van het jaar. Wat je niet gebruikt, krijg je aan het eind van het jaar gewoon weer terug.

Belangrijke data om te onthouden

  • 12 november: vanaf nu kun je overstappen of wijzigingen in je pakket doorgeven. Je oude verzekering wordt bij een overstap automatisch opgezegd.
  • 31 december: laatste mogelijkheid om je oude verzekering op te zeggen of wijzigingen door te geven.
  • 1 januari – 31 januari: een nieuwe verzekering kiezen kan nog steeds, maar je oude verzekering moet voor 31 december opgezegd zijn.
  • 31 januari: einde van de overstapperiode.

Meer weten over overstappen van zorgverzekeraar?

Wil je meer weten over of je wel of niet moet overstappen van zorgverzekeraar? Maak eenvoudig een vergelijking via Startpagina en ontdek wat voor jou het voordeligst is.

Lees verder

Geld & Regels

Anoniem solliciteren komt naar Amsterdam

Anoniem solliciteren kan binnenkort ook in Amsterdam bij het Amerikaanse bedrijf Greyston Bakery, die dit al 35 jaar doen.

Gedeeld

op

door

Anoniem solliciteren

Anoniem solliciteren is al langer een punt van discussie. Maar in Amerika heeft het bedrijf Greyston Bakery er al 35 jaar ervaring mee. En met heel veel succes. Dit succes brengen ze binnenkort naar Amsterdam waar zo’n 100 Amsterdammers laagdrempelig aan werk zullen komen.

Bij Greyston Bakery hebben ze anoniem solliciteren een stapje verder doorgetrokken. Ze noemen dit het ‘open hiring-model’. Iedereen die graag een baan bij het bedrijf wil kan zijn of haar naam invullen op een lijst. Zodra er plek is wordt de eerst volgende op de lijst aangenomen. Geen vragen, geen CV’s, geen referenties en ook geen screenings. Extreem anoniem dus. En terwijl menig werkgever in Nederland hier al rillingen van krijgt, blijkt het in New York heel succesvol. Vooral voor oudere werknemers en mensen met een lage opleiding kan dit uitkomst bieden.

Extreem anoniem solliciteren

Greyston Bakery is inmiddels een heel bekende naam in het wereldje. Ze hebben door hun aanpak grote contracten weten te krijgen bij bijvoorbeeld ijsmakers Ben&Jerry’s, voor wie ze de brownies maken. Samen met de Start Foundation openen ze binnenkort dus een vestiging in Amsterdam, met hetzelfde aannamebeleid. Een locatie voor de bakkerij hebben ze trouwens nog niet, maar gedacht wordt aan Amsterdam West. “De locatie moet voldoen aan specifieke voorwaarden”, aldus Jos Verhoeven, directeur van de Start Foundation. “Mensen moeten er gemakkelijk kunnen komen en je hebt te maken met de strengere Europese wetgeving. Bijvoorbeeld voor (stank)overlast. In 2019 moet de bakkerij draaien.”

Proeflocaties

Sollicitanten kunnen zich trouwens al eerder aanmelden. Dit kan al over enkele maanden. De mensen gaan dan aan het werk bij proeflocaties. Verhoeven: “Mensen mogen vier tot zes weken bij de proefbedrijven komen werken. Ze krijgen netjes betaald en daarna wordt pas met ze gezeten om hun verhaal te horen.”

Bron: Telegraaf

Lees verder

Geld & Regels

Minder wanbetalers tijdens economische crisis

Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat er tijdens de economische crisis minder wanbetalers waren in Nederland.

Gedeeld

op

Minder wanbetalers

Wanbetalers zijn van alle tijden, maar uit onderzoek van Motivaction en kenniscentrum Nibud, in opdracht van incasso organisatie GGN, blijkt dat tijdens de afgelopen economische crisis er minder mensen slechte betaalgewoontes op na hielden.

Goed nieuws, maar ook opvallend, want je zou denken dat tijdens slechte tijden er juist meer mensen zijn die moeite hebben met het betalen van hun rekeningen. Niets is minder waar. Hoe kan dat?

Geld lenen kost geld

Belangrijkste reden is mogelijk het invoeren van maatregelen zoals de Wet Financieel Toezicht in 2009. Hierin werden destijds gedragsregels voor financieel dienstverleners vastgelegd. Ook de wel bekende reclames van kredietverstrekkers zijn flink ingeperkt. Daarbij komt ook dat deze reclames melding moeten maken van de slogan: ‘geld lenen kost geld’. En kennelijk heeft dit z’n vruchten afgeworpen.

Ernstige betalingsachterstanden

Onderzoeksbureau Motivaction maakte een analyse van 10 jaar data van incasso organisatie GGN. Deze data liet een duidelijke trend zien. Wij Nederlanders zijn beter geworden met geld en het aantal wanbetalers daalde zelfs tijdens de crisisjaren. Belangrijkste reden voor een betalingsachterstand was voorheen het ‘vergeten’ van rekeningen. Tegenwoordig is dit anders. De hoogte van de zorgkosten en andere vaste lasten wordt nu aangevoerd als reden om te laat of niet te betalen. En ondanks dat er minder wanbetalers zijn, is de ernst van de betalingsachterstanden wel toegenomen. Vooral inkomensdaling is hier debet aan. Met het aantrekken van de economie is dit gelukkig weer aan het veranderen.

Wanbetalers zorgpremie

Bij zorgpremies wordt iemand als wanbetaler aangemerkt zodra zes maanden lang geen premie voor de basisverzekering is afgedragen. Dit aantal is de laatste jaren licht gestegen. Het zijn hierbij vooral chronisch zieken en gehandicapten die moeite hebben om de hogere zorgkosten te betalen. Onder jongeren tot 25 jaar is het aantal wanbetalers juist afgenomen wat een goede ontwikkeling is. Dit heeft waarschijnlijk te maken met een groeiend besef bij deze groep dat je verplicht bent om een zorgverzekering af te sluiten. Daarnaast is er voor deze groep een groeiend aanbod goedkopere opties op de markt gekomen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onderzoeken van Motivaction of opvallende trends in onze maatschappij? Bezoek dan de nieuwspagina van het onderzoeksbureau.

Lees verder

Meest gelezen