Volg ons online

Geld & Regels

50-plussers aan het werk!

50-plussers zijn waardevol voor werkgevers. Daarom startte het UWV en het MKB een campagne om deze mensen aan het werk te krijgen.

Gedeeld

op

50-plussers aan het werk

De 50-plussers willen wel, maar nu de werkgevers nog. Dat dachten het UWV en MKB Nederland ook. Dus startte zij de campagne: ‘Open voor 50-plus’. 50-plussers introduceren bij werkgevers in het MKB en laten zien dat een bedrijf juist baat kan hebben bij wat meer ervaring op de werkvloer.

Weinig kansen

Veel 50-plussers die op straat zijn komen te staan hebben het moeilijk op de arbeidsmarkt. Veel gehoorde argumenten zijn: te duur, te veeleisend of niet flexibel genoeg. En dus krijgen 50-plussers vaak al direct bij de sollicitatieprocedure geen kans. Zodra een werkgever ziet dat iemand over de 50 is houdt het al op. Terwijl er juist ook kansen liggen voor bedrijven. Daarom richt de campagne ‘Open voor 50-plus’ zich op het in contact brengen van 50-plussers met werkgevers en ze letterlijk uit te dagen om deze ervaren werknemers mee te nemen in de sollicitatieprocedure. Geschikte kandidaten kunnen zo de kans krijgen eindelijk te laten zien dat zij heel veel sterke punten, kwaliteiten en capaciteiten hebben, die jonge werknemers gewoon niet hebben door gebrek aan ervaring.

Vooroordelen vaak onterecht

Er wordt vaak op verschillende wijze gekeken naar werknemers van diverse leeftijden. Zo blijkt uit onderzoek van het Nidi (het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut) dat werknemers tot 35 jaar gewaardeerd worden voor hun opleidingsbereidheid, hun fysieke capaciteiten en hun creativiteit en flexibiliteit. Terwijl ouderen meer gewaardeerd worden voor hun sociale vaardigheden, hun loyaliteit en hun betrouwbaarheid.

Uit het onderzoek blijkt verder dat ouderen volgens de meeste managers van waarde kunnen zijn op de werkvloer. En dat 50-plussers gelijkwaardig zouden moeten worden behandeld vinden de meeste managers ook. Toch is de praktijk vaak anders. Volgens het Nidi zijn het vooral stereotypen die worden gehanteerd. De meeste managers geven aan het moeilijk te vinden mensen op leeftijd te beoordelen, maar in de praktijk blijken hier wel vaak vooroordelen over te bestaan.

Al ruim 1.000 werkgevers

Toch merkten de onderzoekers dat het beeld van de “oudere” werknemer ten opzichte van 3 jaar geleden al een stuk is verbeterd. En hopelijk draagt de nieuwe campagne ‘Open voor 50-plus’ daaraan bij. Radio DJ en zanger Henk Westbroek is in ieder geval al enthousiast. Hij leent zijn stem en gezicht graag aan de campagne om mensen weer aan een baan te helpen. “Je moet kijken naar de kwaliteiten van mensen en wat ze kunnen toevoegen in je bedrijf. Ik moet er zelf niet aan denken om te stoppen met werken. Ik ben nu 63 en zoek trouwens ook nog een baan voor één dag in de week. Dat is best lastig. Ik zou wel voor de klas willen staan, als docent maatschappijleer. Dus als iemand iets weet…”.

50-plussers aan het werk!

Volgens Betsie Gerrits van het UWV is op dit moment bijna de helft van alle WW’ers in ons land 50-plus. “Terwijl de arbeidsmarkt voorzichtig aantrekt, blijft deze groep duidelijk achter. Met deze actie willen we de 50-plussers letterlijk een stem geven”, aldus Betsie. De campagne lijkt wat dat betreft al een groot succes. Onlangs werd op het Week van de Ondernemer event in Amsterdam de 1.000ste werkgever ingeschreven die beloofde minimaal één 50-plusser uit te nodigen om bij hun bedrijf te komen solliciteren.

En de bus met Henk Westbroek? Die stopt niet alleen in Utrecht. Inmiddels is de bus ook al in Deventer gespot!

meer informatie

NED7 is dé community voor 50-plussers die bewijzen dat ouder worden alles behalve vervelend is.

Advertentie

Geld & Regels

Overstappen van zorgverzekeraar: tips en aandachtspunten

Overstappen van zorgverzekeraar? Het kan vanaf nu. Maar waar moet je op letten? En, is het wel verstandig?

Gedeeld

op

door

Overstappen van zorgverzekeraar

Dit blog is gemaakt in samenwerking met Startpagina.nl

Overstappen van zorgverzekeraar, het is ieder jaar zo rond eind november hetzelfde liedje: “Should i stay or should i go?” Het overstappen zelf is niet moeilijk. Of het ook loont? Dat hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. In ieder geval is dit hét moment om je verzekeringen eens onder de loep te nemen. Een paar tips en aandachtspunten.

Bespaar op je premie met collectieve of online verzekering

Het basispakket en wat hieruit vergoed wordt, is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Toch verschillen de premies, omdat deze zijn opgebouwd uit verschillende componenten zoals risico-opslag, opbouw van reserves of opslag voor niet-inbare premies. De ene verzekeraar maakt hogere kosten voor huisvesting dan de andere. Een zorgverzekering afsluiten bij een online verzekeraar scheelt dus vrijwel altijd geld. Ook loont het de moeite om te kijken of je je kunt aansluiten bij een collectieve verzekering. Dat kan vaak via een werkgever, maar bijvoorbeeld ook middels een lidmaatschap van (consumenten)organisaties.

Kies je aanvullende verzekering zorgvuldig

Aanvullende verzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Welke je kiest hangt af van je situatie en wensen. Fysiotherapie, alternatieve therapie, een bril of contactlenzen. Zorg dat je verzekering aansluit op je wensen en behoeftes. De makkelijkste manier om verzekeringen te vergelijken is met een zorgvergelijker. Die vind je hier op Startpagina.

Voorkom verrassingen: betaal eigen risico vooraf

Het eigen risico bedraagt ook in 2017 € 385,-. Sommige verzekeraars geven de mogelijkheid dit bedrag (al dan niet in termijnen) vooruit te betalen. Hiermee voorkom je een verrassing aan het eind van het jaar. Wat je niet gebruikt, krijg je aan het eind van het jaar gewoon weer terug.

Belangrijke data om te onthouden

  • 12 november: vanaf nu kun je overstappen of wijzigingen in je pakket doorgeven. Je oude verzekering wordt bij een overstap automatisch opgezegd.
  • 31 december: laatste mogelijkheid om je oude verzekering op te zeggen of wijzigingen door te geven.
  • 1 januari – 31 januari: een nieuwe verzekering kiezen kan nog steeds, maar je oude verzekering moet voor 31 december opgezegd zijn.
  • 31 januari: einde van de overstapperiode.

Meer weten over overstappen van zorgverzekeraar?

Wil je meer weten over of je wel of niet moet overstappen van zorgverzekeraar? Maak eenvoudig een vergelijking via Startpagina en ontdek wat voor jou het voordeligst is.

Lees verder

Geld & Regels

Anoniem solliciteren komt naar Amsterdam

Anoniem solliciteren kan binnenkort ook in Amsterdam bij het Amerikaanse bedrijf Greyston Bakery, die dit al 35 jaar doen.

Gedeeld

op

door

Anoniem solliciteren

Anoniem solliciteren is al langer een punt van discussie. Maar in Amerika heeft het bedrijf Greyston Bakery er al 35 jaar ervaring mee. En met heel veel succes. Dit succes brengen ze binnenkort naar Amsterdam waar zo’n 100 Amsterdammers laagdrempelig aan werk zullen komen.

Bij Greyston Bakery hebben ze anoniem solliciteren een stapje verder doorgetrokken. Ze noemen dit het ‘open hiring-model’. Iedereen die graag een baan bij het bedrijf wil kan zijn of haar naam invullen op een lijst. Zodra er plek is wordt de eerst volgende op de lijst aangenomen. Geen vragen, geen CV’s, geen referenties en ook geen screenings. Extreem anoniem dus. En terwijl menig werkgever in Nederland hier al rillingen van krijgt, blijkt het in New York heel succesvol. Vooral voor oudere werknemers en mensen met een lage opleiding kan dit uitkomst bieden.

Extreem anoniem solliciteren

Greyston Bakery is inmiddels een heel bekende naam in het wereldje. Ze hebben door hun aanpak grote contracten weten te krijgen bij bijvoorbeeld ijsmakers Ben&Jerry’s, voor wie ze de brownies maken. Samen met de Start Foundation openen ze binnenkort dus een vestiging in Amsterdam, met hetzelfde aannamebeleid. Een locatie voor de bakkerij hebben ze trouwens nog niet, maar gedacht wordt aan Amsterdam West. “De locatie moet voldoen aan specifieke voorwaarden”, aldus Jos Verhoeven, directeur van de Start Foundation. “Mensen moeten er gemakkelijk kunnen komen en je hebt te maken met de strengere Europese wetgeving. Bijvoorbeeld voor (stank)overlast. In 2019 moet de bakkerij draaien.”

Proeflocaties

Sollicitanten kunnen zich trouwens al eerder aanmelden. Dit kan al over enkele maanden. De mensen gaan dan aan het werk bij proeflocaties. Verhoeven: “Mensen mogen vier tot zes weken bij de proefbedrijven komen werken. Ze krijgen netjes betaald en daarna wordt pas met ze gezeten om hun verhaal te horen.”

Bron: Telegraaf

Lees verder

Geld & Regels

Minder wanbetalers tijdens economische crisis

Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat er tijdens de economische crisis minder wanbetalers waren in Nederland.

Gedeeld

op

Minder wanbetalers

Wanbetalers zijn van alle tijden, maar uit onderzoek van Motivaction en kenniscentrum Nibud, in opdracht van incasso organisatie GGN, blijkt dat tijdens de afgelopen economische crisis er minder mensen slechte betaalgewoontes op na hielden.

Goed nieuws, maar ook opvallend, want je zou denken dat tijdens slechte tijden er juist meer mensen zijn die moeite hebben met het betalen van hun rekeningen. Niets is minder waar. Hoe kan dat?

Geld lenen kost geld

Belangrijkste reden is mogelijk het invoeren van maatregelen zoals de Wet Financieel Toezicht in 2009. Hierin werden destijds gedragsregels voor financieel dienstverleners vastgelegd. Ook de wel bekende reclames van kredietverstrekkers zijn flink ingeperkt. Daarbij komt ook dat deze reclames melding moeten maken van de slogan: ‘geld lenen kost geld’. En kennelijk heeft dit z’n vruchten afgeworpen.

Ernstige betalingsachterstanden

Onderzoeksbureau Motivaction maakte een analyse van 10 jaar data van incasso organisatie GGN. Deze data liet een duidelijke trend zien. Wij Nederlanders zijn beter geworden met geld en het aantal wanbetalers daalde zelfs tijdens de crisisjaren. Belangrijkste reden voor een betalingsachterstand was voorheen het ‘vergeten’ van rekeningen. Tegenwoordig is dit anders. De hoogte van de zorgkosten en andere vaste lasten wordt nu aangevoerd als reden om te laat of niet te betalen. En ondanks dat er minder wanbetalers zijn, is de ernst van de betalingsachterstanden wel toegenomen. Vooral inkomensdaling is hier debet aan. Met het aantrekken van de economie is dit gelukkig weer aan het veranderen.

Wanbetalers zorgpremie

Bij zorgpremies wordt iemand als wanbetaler aangemerkt zodra zes maanden lang geen premie voor de basisverzekering is afgedragen. Dit aantal is de laatste jaren licht gestegen. Het zijn hierbij vooral chronisch zieken en gehandicapten die moeite hebben om de hogere zorgkosten te betalen. Onder jongeren tot 25 jaar is het aantal wanbetalers juist afgenomen wat een goede ontwikkeling is. Dit heeft waarschijnlijk te maken met een groeiend besef bij deze groep dat je verplicht bent om een zorgverzekering af te sluiten. Daarnaast is er voor deze groep een groeiend aanbod goedkopere opties op de markt gekomen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onderzoeken van Motivaction of opvallende trends in onze maatschappij? Bezoek dan de nieuwspagina van het onderzoeksbureau.

Lees verder

Meest gelezen