menu
Thomas Puvill

Thomas Puvill

Psycholoog Thomas Puvill doet promotieonderzoek bij kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing. Hij onderzoekt hoe het kan dat de levenstevredenheid van 85-jarigen hoog blijft, ondanks ziekte en gebreken.

Recente artikelen

Happy botox to you!

Happy botox to you!

Happy botox to you! kreeg Thomas te horen van zijn vrienden toen hij 30 werd. Maar oud voelt hij zich nog niet, net als heel veel 80-ers.

Lees verder 
Vechters

Vechters

Onderzoeker Thomas Puvill gaat op bezoek bij een oude dame en haar man. "Vechters zijn we" vertelt de dame meerdere malen.

Lees verder 
Mijn kop, mijn kop is stuk

Mijn kop, mijn kop is stuk

"Mijn kop is stuk" zegt de vrouw waar Thomas Puvill een gesprek mee heeft. Hij vraagt zich af of zij "gered" moet worden van zichzelf.

Lees verder 
Het verschil tussen breien en breien

Het verschil tussen breien en breien

Waarom vinden mensen activiteiten zoals breien leuk als ze het zelf organiseren, terwijl als de gemeente het doet niemand komt opdagen?

Lees verder 

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.