menu

Zorgmedewerker van 2017, wie wordt het?

Zorgmedewerker van 2017, wie gaat het worden? Uit maar liefst 300 aanmeldingen zijn 10 finalisten geselecteerd. En een van hun wordt de zorgmedewerker van 2017. Maar wie?

Via de website VoedingindeZorg.nl is de zoektocht begin dit jaar gestart. En de reacties waren overweldigend. Duidelijk is dat de zorgmedewerker meer dan gewaardeerd wordt. En terecht! Ze werken dagelijks keihard aan de fantastische zorg die wordt gegeven. Maar met alle negatieve berichten van de laatste maanden is dat weleens heel moeilijk.

Stem op de zorgmedewerker van 2017

Al langere tijd staat de kwaliteit van de ouderenzorg in ons land ter discussie. Verpleeghuizen zouden ver onder de maat scoren, plascontracten, eetboetes, noem het maar op. Dat heeft niet alleen een enorme impact gehad op het imago van de zorg. Vooral het personeel heeft er de laatste maanden flink onder geleden. Tijd dus om ze in het zonnetje te zetten. En jij kunt daarbij helpen. Dat doe je door je stem uit te brengen via de website. Tot 10 mei kan dit en ze hebben je hard nodig. Stemmen dus!

Zorgmedewerker van het Jaar verkiezing 2017

Kennismaken met de kandidaten

Om je te helpen je keuze te maken brengen we tot 10 mei alle kandidaten in beeld. Zo kun je kennismaken en dé kandidaat vinden die je graag wil steunen. Vandaag beginnen we met Henrieke de Vries van zorgorganisatie IJsselheem. Ze werd genomineerd door Jetty van Dijk: “Ze heeft contact gezocht met Hugo Borst. In januari mocht ze een pleidooi houden voor Martin van Rijn in IJsselheem. Het manifest ging over waardigheid en trots in de ouderenzorg. Het was muisstil in de zaal.”

Henrieke de Vries van IJsselheem

Henrieke: “Ik ben met  Hugo Borst in contact gekomen, toen hij de instellingen die op “de zwarte lijst” bezocht, waaronder ook IJsselheem. Ik ben nogal fel geweest in de discussie. Ik was zó boos dat wij op de zwarte lijst waren geplaatst en had meteen door dat Hugo op exact dezelfde wijze naar de zorg kijkt als ik. Ik heb in totaal zeven keer het ministerie van VWS aangeschreven om Martin van Rijn uit te nodigen om met mij mee te lopen of op zijn minst in gesprek te gaan. Dit heeft geresulteerd in het feit dat de communicatieadviseur van Van Rijn een dag met mij mee heeft gelopen. Ondertussen ben ik blijven schrijven over hoe wij in de zorg aanlopen tegen allerlei bureaucratie en dat dat ten koste gaat voor werkelijke aandacht voor onze bewoners. Uiteindelijk heeft Van Rijn “IJsselheem” opgenomen in zijn tour langs verpleeghuizen.”

Afgerekend op formuliertjes

“Het Verhaal dat ik aan Martin van Rijn vertelde was van een kwetsbare bewoner. Ik vertelde hoe mijn collega’s zich in moesten zetten zodat deze man zo min mogelijk last had van alle opgelegde regels. Het enige dat deze bewoner wilde was gehoord en gezien worden. Maar wij als zorgmedewerkers worden door de regering/IGZ afgerekend op het wel of niet invullen van formulieren. Het werd uiteindelijk een emotioneel betoog, waarbij op het laatst alle disciplines en ook de zoon en schoondochter achter mij gingen staan. Zo vormden we een blok om en voor de bewoner.”

De mens centraal

“Wat ik zo mooi vind aan mijn werk: Dat ik mij samen met mijn collega’s met hart en ziel mag inzetten om “de mens” centraal te stellen, in plaats van de beperkingen. Als bewoners blij zijn wanneer ze ons zien. Zich geliefd, gezien en gekend weten. Iedere dag krijg je liefde terug. Mijn werk geeft mij energie. Bijzonder dat familie hun dierbare aan onze zorg toevertrouwen. Dat maakt mij stil. Niet één dag is hetzelfde. Ik heb de mooiste baan. En ik ben trots op het werk dat ik mag doen. Ook ben ik trots op mijn collega’s.”

Reageren

Auteur

Voeding in de Zorg

Voeding in de Zorg

Het platform Voeding in de Zorg staat vol met goede ideeën en oplossingen over voeding voor ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland. Eten en drinken moeten namelijk kleine genietmomenten zijn voor bewoners. En Voeding in de Zorg helpt je hierbij. Want goede voeding helpt ouderen gezonder en vooral prettiger oud worden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten