Eten & Drinken

Zomerse koekjes met nectarine

Zin in gezonde zomerse koekjes die je in een handomdraai zelf thuis kunt maken? Deze nectarine koekjes zijn de oplossing!

Nectarine koekjes

Nectarine, misschien wel het meest zomerse fruit dat nu te krijgen is. Heerlijk fris van smaak en bomvol vitamines. Ideaal dus voor een gezond koekje leek ons. Even zoeken in de boekenkast bij ons op de redactie leverde direct resultaat op. Het receptenboek ‘Superfood Recepten‘ bevat namelijk een keur aan gezonde recepten waar we met een gerust hart van kunnen eten!

Tijd dus om deze heerlijke zomerse koekjes met nectarine te maken. En we als je er zelf ook mee aan de slag gaat zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar het resultaat! Laat het ons weten. Wat vond je ervan? Hoe smaakten ze? En smaakt dat naar meer? Laat een bericht achter onder het recept of deel je ervaringen via onze Facebook pagina.

Nectarine koekjes bereiden

De bereiding zelf is heel makkelijk. In onze testkeuken hebben we het al uitgeprobeerd en het was een succes. Je hebt er wel wat ingrediënten voor nodig. We zetten alles even overzichtelijk voor je op een rijtje.

Ingrediënten

  • 1,5 eetlepel chiazaad
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 0,5 rijpe nectarine
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 3 grote zachte dadels
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 65 gram havermeel
  • 35 gram kokossnippers (plus wat extra)
  • snufje zout
  • 0,5 theelepel (wijnsteen)bakpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Mix het chiazaad met het citroensap in een klein kommetje en laat dit 15 minuten staan. Roer het tussentijds af en toe door. Mix in je keukenmachine de nectarine, kokosolie, dadels en ahornsiroop. Voeg hier als laatste het chiazaadmengsel aan toe en meng nogmaals. Mix in een droge kom havermeel, kokossnippers, zout en wijnsteenbakpoeder. Voeg dit mengsel toe aan de keukenmachine en pulseer het geheel door elkaar. Spreid het mengsel driekwart cm dik met een spatel uit op een, met bakpapier beklede, ovenplaat. Strooi er nog wat kokossnippers overheen en bak 25 minuten totdat ze lichtbruin kleuren. Laat de koek afkoelen voordat je het in brokken snijdt.

Eet smakelijk!

Meer weten?

Zin in meer gezonde recepten? Het boek Superfood Recepten van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon staat bomvol makkelijk te maken en overheerlijke recepten.

Ook interessant

Scroll to top blauw