menu

Gezond dieet voor ouderen

Zorgorganisatie Interzorg heeft speciaal voor haar bewoners een gezond dieet ontwikkeld met vers bereidde, natuurlijke en uiteraard smakelijke gerechten.

De gerechten die worden gemaakt voor ongeveer 100 cliënten bevatten extra eiwitten en kilocalorieën waar nodig. Er zijn bijvoorbeeld eiwitrijke gebakjes voor bij de koffie of een hartig makreelkoekje als snack in de namiddag.

Ouderen snel ondervoed

Veel ouderen in Nederland krijgen snel te maken met ondervoeding, wat kan leiden tot ondergewicht, verlies van spiermassa, vertraagde wondgenezing en het achteruit gaan van de algehele weerstand. Daarom let zorgorganisatie Interzorg hier extra op en hebben zij dit speciale dieet ontwikkeld ter ondersteuning. Facilitair manager Elly van der Woude: “Kant-en-klare drinkvoeding wordt niet als smakelijk ervaren. Toch is het juist voor kwetsbare ouderen belangrijk om voldoende en voedzaam te eten. Dat moet ook ‘lekker’ kunnen zijn, dachten wij. Onze koks, artsen en diëtisten hebben daarom de handen ineen geslagen, om lekkere en natuurlijke bijgerechten te ontwikkelen waardoor de noodzakelijke inname van eiwit en kilocalorieën verbetert. We zijn er dan ook reuze trots op dat we cliënten een ruim assortiment kunnen presenteren, waaruit zij dagelijks vier hapjes en drankjes kunnen kiezen.”

Een gezond dieet is ook genieten

Bij ouderen moet rekening worden gehouden met heel veel andere elementen als het om voeding gaat. De eetlust maar vooral ook de smaakbeleving verandert. Het is dus nog een hele uitdaging om de voeding zo te maken dat het niet alleen maar voedzaam is, maar juist ook smakelijk. Bij Interzorg vinden ze het namelijk ook belangrijk dat mensen nog volop kunnen genieten van het eten. Er wordt in het nieuwe dieet gebruik gemaakt van herkenbare, seizoen- en streekgebonden producten, zodat bewoners eerlijke en natuurlijke maaltijden krijgen die ook meer bij hun losmaken dan alleen smaak.

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieKen je deze al?24 Uur Op Een Gesloten Afdeling
Hoe ziet het leven eruit op een gesloten afdeling voor mensen met dementie? Actrice Marit van Bohemen ging 24 uur op bezoek bij Zorggroep Groningen om het te ervaren.Soapsterren in de ouderenzorg
Deze bekende soapsterren spelen mee in een wel heel bijzondere soap. Speciaal gemaakt voor het opleiden van nieuwe medewerkers in de zorg.Interview met jazz pianist Rob Agerbeek
Jazz pianist Rob Agerbeek is één van 's werelds beste jazz muzikanten. Hij is bijna 80 jaar maar denkt er niet over om te stoppen met spelen.