menu

Voeding bij chemotherapie

Dit najaar wil het Erasmus MC in Rotterdam een proef starten bij kankerpatiënten om erachter te komen welke invloed voeding bij chemotherapie heeft. De bedoeling is de patiënten op een dieet te zetten voordat zij beginnen met de chemotherapie. De verwachting hierbij is de kankerpatiënten door dit dieet veel minder last hebben van de ingrijpende bijwerkingen van de chemo.

Minder eiwitten en calorieën

Het dieet zal bestaan uit voeding met minder eiwitten en minder calorieën. Onderzoek op laboratoriummuizen wees uit dat de dieren die op dit dieet zaten, minder bijwerkingen hadden van het medicijn irinotecan, dat bij chemokuren wordt gebruikt. Volgens onderzoeker Ron de Bruin was de ‘antikankerwerking’ van de chemotherapie wel nog steeds dezelfde. Dat er op korte termijn al kan worden begonnen met het testen op mensen van voeding bij chemotherapie, is volgens de Bruin omdat het hier niet gaat om een nieuw medicijn dat nog uitgebreid getest moet worden.

 

meer informatie

 

 

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten