menu

Tips om de zomer in Nederland door te komen

Het is volop zomer, ook al voelt het soms niet zo. Toch zijn je collega’s op vakantie, heb je te dealen met invalkrachten en zijn de mensen waar je voor zorgt gevoelig voor het warmere weer en hebben ze extra aandacht nodig. Het blog VoedingindeZorg.nl heeft wat tips om de zomer in Nederland dit jaar door te komen.

Doelen bepalen

Voordat je de werkdag begint is het goed om voor jezelf enkele doelen te bepalen. Wat wil je vandaag hoe dan ook tijdens het werk doen? Wat moet echt af zijn? Het hebben van een goed overzicht voor jezelf geeft rust en helpt om alles overzichtelijk te houden. Voor je gevoel althans, want we weten allemaal dat er altijd onverwachte dingen gebeuren waar je op moet anticiperen. Toch gaat dat makkelijker als je voor jezelf al een goed overzicht hebt.

Tijd voor ontspanning

Het klinkt heel erg voor de hand liggend. En we weten allemaal hoe het in de praktijk gaat. Maar probeer toch iedere werkdag ook tijd voor ontspanning te maken. Al is het maar een kwartiertje tijdens je lunchpauze. Maak een wandeling of mediteer. Bewezen is dat het écht helpt en dat je hierdoor veel beter de rest van de dag aan kan.

Geniet van de zon

Bijkomend voordeel van een wandeling is dat je zonlicht tot je kunt nemen. Zonlicht maakt endorfine aan in ons lichaam. Dit hormoon wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. En als je toch de zon in gaat voor een wandeling, neem dan direct ook een bewoner mee. Het is een kleine moeite en een stuk gezelliger. Ook de ramen openzetten en licht naar binnen laten helpt.

Verfrissend fruitwater

Veel water drinken is niet alleen gezond, het is ook heel belangrijk als het buiten warm is. Maak dus kannen met water en voeg er voor de variatie wat fruit en kruiden aan toe. Citroen en munt bijvoorbeeld, of grapefruit met rozemarijn. Het is gezond en lekker. Maar ook af en toe een smoothie met yoghurt en fruit kan net dat beetje extra energie geven.

Loslaten en ontspannen

En zodra het dan eindelijk tijd is voor jou om op vakantie te gaan, laat je werk dan los. Zorg voor een goede overdracht, maar vergeet daarna alles wat maar met werk te maken heeft. Vakantie is vakantie. Toen je collega’s op vakantie waren kwam ook alles goed. Je kunt erop vertrouwen dat dit ook gebeurt als jij weg bent. Geniet!

Meer weten?

Werk je in de zorg en wil je meer handige tips over gezonde voeding en andere zaken?
Bezoek dan eens de website van Voeding in de Zorg of schrijf je in voor hun nieuwsbrief.

Reageren

Auteur

Voeding in de Zorg

Voeding in de Zorg

Het platform Voeding in de Zorg staat vol met goede ideeën en oplossingen over voeding voor ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland. Eten en drinken moeten namelijk kleine genietmomenten zijn voor bewoners. En Voeding in de Zorg helpt je hierbij. Want goede voeding helpt ouderen gezonder en vooral prettiger oud worden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten