menu

Gezonde voeding voor ouderen

Wat is gezonde voeding voor de ouderenzorg en waar hebben zorgorganisaties in Nederland behoefte aan als het gaat om voeding? Met die vragen ging NED7 op pad langs zorgorganisaties in het land, samen met de belangrijkste bedrijven uit de Foodsector. En het antwoord? Er gebeurt al heel veel, maar er kan nog zoveel meer als bedrijven en zorgorganisaties de handen in een slaan.

Op pad met de foodsector

Samen met 8 vertegenwoordigers van Unilever, FrieslandCampina, Douwe Egberts en Zwanenberg stapte NED7 de bus in opzoek naar het antwoord: waar hebben ouderen behoefte aan als het gaat om voeding. Nu de zorg in Nederland drastisch aan het veranderen is, is het belangrijk dat diverse sectoren gaan samenwerken. Mensen blijven langer thuis wonen, terwijl verzorgingshuizen meer en meer ontmoetingsplaatsen worden voor de mensen uit de buurt. De zorg in verpleeghuizen richt zich steeds meer op de zwaardere zorg en er wordt steeds meer ingezet op kleinschalige woonvormen. Maar er is één ding die op al die verschillende plekken onveranderd belangrijk blijft: goed en lekker eten en drinken!

Wat gebeurt er in de praktijk?

Samen met branchevereniging ActiZ ging de foodsector op ‘Foodsafari’ langs een aantal zorgorganisaties. Met eigen ogen zien wat de dagelijkse praktijk is, wat er al gebeurt, maar vooral ook wat er nog moet gebeuren. NED7 voedingsdeskundige Suzan Tuinier gaf achtergronden bij de eetpatronen van ouderen en legde uit hoe belangrijk vitaminen zijn.

Gezonde voeding voor de ouderenzorg

Maar wat is het uiteindelijke doel van deze Foodsafari? En wat gaan zorgorganisaties en ouderen hiervan merken? Belangrijkste doel voor branchevereniging ActiZ is het samenbrengen van zorgorganisaties en bedrijven, want alleen samen kun je écht iets veranderen. Want uiteindelijk gaat het om de behoefte van de ouderen, die niet alleen ‘gevoed’ moeten worden, maar die ook behoefte hebben aan meer beleving en meer echt lekker eten.

Naar aanleiding van de Foodsafari zijn branchevereniging ActiZ, NED7 en de foodsector opnieuw bij elkaar gekomen om verder te praten wat de vervolgstappen gaan worden. Dat er al voldoende ideeën zijn dat is duidelijk. Eén ding is zeker: de foodsector is geïnspireerd en gemotiveerd om echt te luisteren naar ouderen en zorgorganisaties. En dat is alvast een prachtig eerste resultaat. Nu nog verder!

meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten