menu

Gezonde voeding in de zorg

Voeding in de zorg, het is een belangrijk onderwerp. Gelukkig wordt er steeds beter op gelet, zoals bij zorginstelling De Zellingen. Hier hebben ze een speciaal team samengesteld dat zich bezighoudt met het maken van gezonde voeding die aansluit op de specifieke behoefte van hun bewoners.

Kok op consult

Bij De Zellingen wilden ze af van medische bijvoeding. Veel ouderen in Nederland hebben last van ondervoeding. Dit probleem heeft verschillende oorzaken. Ouderen eten niet meer voldoende omdat ze minder eetlust hebben. Maar als iemand last heeft van dementie herkennen ze het eten ook niet meer. Bij De Zellingen hebben ze daarom ‘Kok op consult’ ontwikkeld. De diëtist van de zorginstelling kijkt naar de specifieke dieet behoefte van de bewoner. Vervolgens maakt de kok, op basis van deze behoefte, gerechtjes die niet alleen vers zijn, maar die de bewoner ook graag eet. De gerechtjes bevatten extra voedingsstoffen, zoals eiwitten of vitaminen.

Gezonde voeding in de zorg

Bij deze aanpak heeft De Zellingen nauw samengewerkt met leverancier FrieslandCampina. Nederlands grootste zuivelproducent heeft De Zellingen geholpen door producten te ontwikkelen die extra voedingsstoffen bevatten. Denk hierbij aan melk of yoghurt met extra eiwitten. Op deze manier kunnen de koks van De Zellingen gerechtjes maken die ervoor zorgen dat de bewoners voldoende blijven eten. Tegelijkertijd krijgen de bewoners herkenbare gerechten zoals een cake of tiramisu. Wie zegt dat gezonde voeding in de zorg niet lekker kan zijn? En de bewoners, die kunnen genieten van iets herkenbaars, zonder last te krijgen van ondervoeding.

Reageren

Auteur

Voeding in de Zorg

Voeding in de Zorg

Het platform Voeding in de Zorg staat vol met goede ideeën en oplossingen over voeding voor ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland. Eten en drinken moeten namelijk kleine genietmomenten zijn voor bewoners. En Voeding in de Zorg helpt je hierbij. Want goede voeding helpt ouderen gezonder en vooral prettiger oud worden.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten