menu

Gezond en duurzaam eten voor ouderen

Gezond en duurzaam eten. Dat klinkt altijd een beetje vaag. Maar als je mensen vraagt wat ze liever eten: kant-en-klaar of gezond en duurzaam, dan zullen de meeste mensen het laatste kiezen. Waarom is dit in de ouderenzorg in Nederland dan nog niet de normaalste zaak van de wereld?

Tot voor kort was efficiëntie de belangrijkste reden waarom ouderen geen lokale producten eten. Maar daar komt nu verandering in. Vanaf 14 februari heeft de provincie Noord-Holland de primeur. Stichting Diverzio rolt namelijk, samen met de Rabobank, een nieuw programma uit: Gezonde Korte Ketens. Een programma dat er helemaal op gericht is om verse streekproducten van lokale ondernemers, direct op het bord van ouderen bij een zorgorganisatie te krijgen.

Mooie initiatieven

Eigenlijk is het heel logisch. Maar tot voor kort werd het nauwelijks gedaan. Verse streekproducten van boeren gebruiken om gezond en duurzaam eten te bereiden voor ouderen. Maar via dit nieuwe programma worden telers en kwekers in contact gebracht met regionale afnemers. Bovendien ontvangen de ondernemers een goede prijs voor hun eerlijke producten. “Ik zie bij veel ondernemers duurzame initiatieven ontstaan, maar door gebrek aan tijd, geld of de juiste contacten komen ze niet van de grond. Dit programma biedt een mooie opstap”, stelt Mirjam Bus, manager Food & Agri bij Rabobank West-Friesland.

Duurzaam eten voor ouderen

In ruil voor deelname aan het programma krijgen de ondernemers binnenkort vier Masterclasses aangeboden waarbij ze gaan leren hoe ze lokaal een rendabele afzet tot stand kunnen brengen. Dit wordt ook direct te plek waar zij hun plannen en producten kunnen gaan presenteren aan inkopers van zorgorganisaties. De start van een ondernemersnetwerk dat uitsluitend voordeel oplevert. Voor alle partijen die erbij zijn betrokken. En met name de ouderen die straks de lekkerste producten gewoon weer op tafel krijgen. Daar waar het hoort!

Meer informatie

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten