menu

Genieten van eten, dan maak je automatisch de beste keuze

Genieten van eten, dat is wat NED7 voedingsdeskundige Suzan Tuinier zegt. En als je weer kunt genieten van eten, dan maak je ook automatisch de beste keuze. Gebalanceerd, lekker eten en logisch nadenken!

Wij spraken Suzan over haar kijk op voeding, trends en natuurlijk haar persoonlijke inspiratie. Hoe doet ze het zelf allemaal? En is voeding voor ouderen anders?

Wat eet ik vanavond?

Ze is al van jongs af aan bezig met eten. Zodra ze opstaat is het vaak het de eerste vraag die in haar opkomt: Wat zal ik vanavond gaan eten? Ze houdt van lekker eten en kiest vaak voor gezond eten. Suzan studeerde Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam en behaalde een master in Communicatie aan de VU. Nu is ze mede eigenaar van communicatiebureau ‘De tafel van drie’ in Haarlem en blogt en schrijft over voeding.

Voorlichting voor ouderen onmisbaar

“Het is mijn passie om kennis over voeding toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het leukste vind ik het vertalen van een ingewikkelde boodschap over voeding naar iets wat iedereen begrijpt. Bij ouderen hebben we te maken met een interessante uitdaging op het gebied van voorlichting. Als je weet dat ouderen relatief vaak overgewicht hebben, maar dat ondervoeding ook voorkomt dan begrijp je dat voorlichting over voeding voor ouderen echt zin heeft. De ene keer doe ik dat in een artikel, de andere keer in een e-learning. Soms in een video of tijdens een lezing.”

Vitaminetest banner

Inspiratiebronnen

“In mijn communicatiewerkzaamheden voor de site Voeding in de Zorg (initiatief van FrieslandCampina, red.) en het Vitamine Informatie Bureau werk ik vaak samen met hoogleraren en andere wetenschappers waar ik veel van leer. Collega voedingsdeskundigen zijn voor mij een voorbeeld als het ze lukt om een duidelijke boodschap over te brengen. Maar ik doe ook inspiratie op bij de mensen waar ik dagelijks mee werk. Ik vind het leuk om vakgenoten te volgen en bekijk ik veel buitenlandse sites over voeding.”

De toekomst van de voeding

“In de toekomst moeten we echt bewuster met eten omgaan. Niet alleen als het gaat om onze gezondheid, maar ook als het gaat om onze omgeving. Zelf eet ik bijvoorbeeld minder vlees. Je kunt heel gezond vegetarisch eten én het is een stuk beter voor het milieu. Ik schrijf nu ruim een jaar voor NED7 en ik vind het leuk om over voeding en ouderen te schrijven. Naast NED7 heb ik een eigen Facebookpagina: Suzan over eten. Leuk als je me daarop volgt. Ook ben ik actief op Instagram met suzan_about_food. Verder blog ik veel voor verschillende opdrachtgevers of werk ik mee aan inhoudelijke artikelen over voeding.”

Gezond eten? Of gewoon genieten van eten?

“Ik ben de hele dag bezig met eten. Ook omdat ik van lekker eten hou. Dus je kunt mij inderdaad wel een echte foodie noemen. Het is mijn vak en het is heerlijk dat ik zowel mijn passie voor voeding als voor communicatie kan combineren in mijn werk. Een gouden tip om gezond en goed te eten? Bewust met eten bezig zijn en er echt van genieten. Dan maak je de beste keuze!”

Opzoek naar boeken over gezond eten? We hebben op de redactie van NED7 een selectie gemaakt van drie handige must-reads. Ken je bijvoorbeeld ‘De Voedselzandloper’ al van Kris Verburgh? Of wat dacht je van ‘Eet als een expert’ van Marijke Berkenpas en Gaby Herweijer? En wil je inspiratie om zelf écht de heerlijkste gerechten op tafel te zetten? ‘Jamie’s Super Food voor elke dag’ is een kookboek dat je in je kast MOET hebben staan!

Bezoek ook eens…

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten