menu

Eenvoudig afvallen!

In 2013 kwam ik voor het eerst in mijn 78-jarige leven op de operatietafel te liggen. Het ging om een versleten knie die vervangen moest worden door een prothese. Enkele weken voordat het zover was leek het me goed wat af te vallen om de nieuwe knie minder te belasten. Ik woog 71 kilo en wilde dat terugbrengen naar 65 kilo.

Omdat ik een diepe afkeer heb van diëten besloot ik het anders aan te pakken en één dag in de week niet te eten. Ik koos daar de woensdag voor en prentte me de avond ervoor mijn voornemen goed in: morgen wordt er niet gegeten. De volgende ochtend was mijn eerste gedachte: vandaag wordt er niet gegeten. Aldus voorbereid ging ik de dag in, met een thermoskan thee bij de hand, afgewisseld met vruchtensap uit de natuurwinkel.

Flauw voelen

Tegen de middag voelde ik me flauw en loste een bouillonblokje op in heet water. De hele dag door dronk ik afwisselend thee, sap, water en bouillon, zonder ook maar één keer te snakken naar vast voedsel. Ik voelde me licht en gezond, maar verheugde me ook op wat ik de volgende dagen allemaal weer zou gaan eten.

Mantelaar artikel banner

1 kilo per week afvallen

Dit ritme heb ik 6 weken gevolgd en toen pas heb ik me gewogen want ik wilde niet de kans lopen bij tussentijds wegen teleurgesteld te zijn als er geen of (te)weinig gewichtsverlies zou zijn. En wie schetst mijn vreugde toen de weegschaal exact 65 kilo aanwees!? Dat betekende 1 kilo per week eraf! En dat zonder veel moeite want ik heb echt niet afgezien!

Eenvoudig afvallen doe je zo

Omdat ik zelf verbaasd was over dit succes trachtte ik te achterhalen waarom deze methode zo goed werkte en ik denk dat ik daar een antwoord  op heb gevonden: vrijwel alle diëten schrijven voor wat en wanneer je mag eten en dus ben je de hele dag bezig met eten, met voedsel. En het lijkt me dat dáár precies de schoen wringt want elke week was de gedachte aan voedsel 24 uur lang uit mijn bewustzijn gewist. Zó eenvoudig kan afvallen dus zijn!

Reageren

Auteur

Yvonne Klinkert

Yvonne Klinkert

Yvonne Klinkert (1935) is geboren in Den Haag, maar verhuisde in 1962 met haar gezin naar Amsterdam. Zij krijgt mantelzorg via Mantelaar maar wil zelf nog veel kunnen blijven doen. Hier op NED7 blogt zij over haar ervaringen en passie voor het leven.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten