menu

Bij Wilgaerden kiezen ze voor streekproducten

Goede voeding aanbieden als zorgorganisatie wordt belangrijker. Steeds meer verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland proberen zich hiermee te onderscheiden. Wilgaereden in Hoorn doet dat sinds deze week ook.

27 maart ging Wilgaerden een samenwerking aan met Stichting Diverzio, Distrivers en Atlantis Handelshuis. Het is de bedoeling om meer vers bereid eten aan te bieden, gemaakt met minimaal 50% aan streekproducten. Dat is goed voor de lokale economie, maar ook goed tegen voedselverspilling. Een probleem waar veel zorgorganisaties in heel Nederland mee te kampen hebben.

Vers en gezond

Belangrijkste voor Wilgaerden is uiteindelijk natuurlijk de gezondheid van haar bewoners en de gastvrijheid van hun organisatie. Dat begint nu voor hun bij het gebruik van meer streekproducten. Seizoensgroenten die van lokale boeren komen. Zo wordt de keten korter, waardoor er minder kilometers nodig zijn om de producten bij Wilgaerden af te leveren. Niet alleen duurzaam dus, maar ook nog eens een stuk gezonder. De voedingstoffen blijven hierdoor meer behouden. En ook de smaak is hierdoor beter. De producten zijn een stuk verser.

Koks van Wilgaerden zijn blij

De koks binnen de zorgorganisatie zijn er in ieder geval heel blij mee. Kok Gerard Dekker van locatie Het Noorderlandhuis in Hoogkarspel: “Ik ben blij dat ik meer met verse producten kan werken. Dat geeft meer smaak aan de maaltijden en het is gewoon leuk om te weten waar de ingrediënten vandaan komen. Er wordt veel over gesproken door de bewoners.” Ook Munisamy Jayabalan, kok van de locatie Westerhof in Enkhuizen, is enthousiast: “Als ik vertel dat de savooiekool door Maarten Hart uit Andijk is geteeld, reageren de gasten zeer positief omdat zij deze teler kennen. Vervolgens komen de mooiste verhalen los.”

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten