menu

Alcoholvrije cocktails

Speciaal voor NED7 maakt topkok Pierre Wind heerlijke alcoholvrije cocktails. Pierre Wind werkt regelmatig samen met de GGD GHOR Nederland bij voorlichting over alcoholgebruik onder jongeren. Maar ook bij ouderen kan alcoholmisbruik voorkomen.

Uit onderzoek blijkt dat 35% van de ondervraagde vrouwen, ouder dan 50 jaar en liefst 50% van de mannen in die leeftijd op minimaal 4 dagen in de week drinken. Ook jongeren drinken frequent. 20% drinkt minimaal 10 keer per maand, dus zeker zo’n 3 keer in de week.

Het doorbreken van dit gewoontegedrag wordt moeilijker en moeilijker. Althans…als je niet weet hoe lekker alcoholvrije cocktails zijn. Want eerlijk is eerlijk…als je deze recepten van Pierre Wind hebt geprobeerd zal je daar waarschijnlijk heel anders over denken!

 

Malibu Cooler

Ingrediënten

  • ½ ananas, geschild
  • 1 el gemalen amandelen
  • 2 el kokosmelk
  • ijsklontjes

Bereidingswijze

Pers de ananas uit in een juicer. Roer de amandelen en de kokosmelk erdoor en schenk het in een mooi glas met de ijsklontjes.

 

Pretty in Pink

Ingrediënten

  • 1 citroen, gepeld
  • 1 tros blauwe druiven, steeltjes verwijderd
  • 1 appel, klokhuis verwijderd

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een juicer en maak tot een mooi sap. Serveer met ijsklontjes en een schijfje citroen.

 

meer informatie:

 

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten