menu

Zelfstandig reizen met de Buzz Buddy

Ooit gehoord van een Buzz Buddy? Het is een hartstikke handig apparaatje voor ouderen of mensen met een beperking, die normaal afhankelijk zijn van anderen als ze moeten reizen.

Met de Buzz Buddy, die bedacht en ontwikkeld is door zorgorganisatie Cavent uit Oud Beijerland, kunnen deze mensen weer zelfstandig reizen, terwijl ze door de zorgorganisatie op afstand “in de gaten worden gehouden” ondersteund door de GoOV app. En daar waar de reiziger hulp nodig heeft kan via de Buzz Buddy op afstand ook hulp worden ingeschakeld.

GPS én telefoon

Ook steeds meer mensen met een lichte verstandelijke handicap kunnen dankzij de Buzz Buddy zelfstandig op reis. Ze hoeven niet meer met een speciaal busje opgehaald te worden om naar werk of school te worden gebracht. De Buzz Buddy is een GPS en telefoon in één. Het is net zo groot als een mobiel en hangt gewoon om de nek van de gebruikers. Als ze hulp nodig hebben drukken ze op de knop van de Buzz Buddy en dan krijgen ze de begeleider aan de telefoon die zo hulp op afstand biedt.

Zelfstandig reizen ook goedkoper

De Buzz Buddy is in het leven geroepen door zorgorganisatie Cavent uit Oud Beijerland in de Hoeksche Waard. Dat het apparaatje in een behoefte voorziet blijkt wel uit het feit dat het de Univé Paludanus Prijs heeft gewonnen voor kwaliteitsverbetering in de zorg. Naast zelfstandigheid voor de gebruikers, levert het apparaat namelijk ook een flinke kostenbesparing op. Begeleiding van een cliënt kostte voorheen zo’n € 6.000,-. Dankzij de Buzz Buddy is dit bedrag gereduceerd tot “slechts” € 600,-.

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten