menu

Werkdruk in de zorg verlagen met technologie

Werkdruk in de zorg is hoog. Zeker nu er minder mensen in de zorg werken, terwijl er meer werknemers nodig zijn. Heel Holland Zorgt neemt daarom een kijkje bij zorginstelling Coloriet, waar technologie wordt ingezet om de werkdruk te verlagen.

Slimme sensoren

De personeelsproblemen in de zorg zijn niet van de een op de andere dag opgelost. Daarom bieden nieuwe technologieën de mogelijkheid om werkdruk in de zorg te verlagen. Het apparaatje dat bij Coloriet gebruikt wordt is gekoppeld aan een systeem van zogenaamde ‘slimme sensoren’. Deze sensoren geven precies aan wat een bewoner doet. Vervolgens wordt een signaal verstuurd naar de verzorger die hierop kan reageren. Maar waarom zorgt dit voor een verlaging van de werkdruk?

Werkdruk in de zorg verminderd

Voorheen moesten verpleegkundigen bij alle bewoners langs om te checken of alles in orde was, ongeacht of dit nodig was of niet. Tijdrovend, terwijl die tijd misschien heel gericht gebruikt kan worden bij bewoners waar het echt nodig is. Door de installatie van de slimme sensoren kan het verpleegkundig personeel nu heel doelgericht zorg verlenen waardoor de werkdruk afneemt en de bewoner juist meer in plaats van minder aandacht krijgt.

Reageren

Auteur

Heel Holland Zorgt

Heel Holland Zorgt

Stichting Heel Holland Zorgt is een maatschappelijke netwerkorganisatie die mensen wil informeren, inspireren maar vooral ook wil aanzetten tot actie. De stichting kijkt naar ontwikkelingen zoals langer zelfstandig thuis wonen, zelfredzaamheid, verlaging van zorgkosten, participatie, e-health en informele zorg.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten