menu

Robot in de zorg

Volgens een rapport van de Verenigde Naties is in 2050 een derde van de Nederlandse bevolking boven de 65 jaar. Dus op de vraag: “Worden wij in de toekomst verzorgd door robots?” heeft professor, doctor én ingenieur Stefano Stramigioli maar één antwoord: ja!

Robot in de zorg onvermijdelijk

Stefano Stramigioli is hoogleraar Advanced Robotics aan de Universiteit Twente. In deze speciale lezing voor de Universiteit van Nederland legt hij uit dat het onvermijdelijk is dat wij straks door een robot in de zorg worden verpleegd. Er zijn straks simpelweg te veel ouderen, waardoor de inzet van zogenaamde robotics een noodzaak is. En daar heeft hij zelf ook al een prototype voor ontworpen. Een robot die niet alleen kan verplegen, maar ook als gezelschapsmaatje kan worden ingezet én die mensen met Alzheimer goed kan helpen.

Bij NED7 zijn wij, na het zien van deze uitleg, benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp. Is het écht zo erg dat wij straks worden verzorgd door robots? Of kan een robot in de zorg juist helpen die zorg beter te maken?

Deel jouw mening met ons hieronder of op onze Facebook pagina!

Bestellen

‘Zolang je robot maar van je houdt’ van schrijver Marcel Heerink, gaat over hoe én waarom onze wereld verandert door de onstuitbare opkomst van de robots.

Bestel het boek hier via NED7   »»»

Als je robot maar van je houdt

Reageren

Auteur

NED7 Redactie

NED7 Redactie

NED7 is een (online) content community die een positieve bijdrage wil leveren om de maatschappij blijvend te veranderen als het gaat over zorg en ouderen. Een community met informatieve, relevante, realistische, positieve én bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid.

AdvertentieGratis nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding
Bezig met versturen

Gerelateerde berichten